Când trebuie să duci instrumentarul de manichiură și pedichiură la ascuțire? Ce nu ar trebui să faci pentru ca instrumentul să-și păstreze ascuțimea mai mult timp? În ce stare trebuie să aduci instrumentul la ascuțire?

Dacă nu ai un răspuns la aceste întrebări, citește articolul nostru până la capăt, află răspunsurile la acestea cât și multe alte lucruri neștiute despre ascuțirea instrumentarului de manichiură și pedichiură.

 

1. Când să aduci instrumentul la ascuțit?

Există câțiva indicatori care îți arată că este momentul să aduci un instrument pentru o ascuțire:

  • Simți disconfort în timpul lucrului. Cleștele, forfecuța sau pusherul și-a pierdut din caracteristicile de lucru, pe care le avea în prima perioadă de la achiziție;

  • Clientul s-a întors cu o reclamație cu privire la manichiura realizată. Există o mare probabilitate ca instrumentele să nu taie complet pielea și să smulgă cuticula, astfel, la câteva zile se va observa creșterea neuniformă a acesteia;

Ascuțirea_instrumentaruluu-transformed.jpeg

  • Instrumentul a căzut. Căderea este cu 100% un motiv să mergi la ascuțit. Este recomandat să aduci obiectele în starea în care le-ai ridicat de pe podea: închise sau deschise. Acest lucru este valabil mai ales pentru forfecuțe. Astfel, specialistului pe ascuțire îi este mult mai ușor să le corecteze, fără să le afecteze calibrarea. Nu încerca să le repari sau să le ascuți individual. Acest lucru este ca și automedicația, care este dăunătoare.

Caracteristica principală a ascuțirii manuale a instrumentelor de manichiură și pedichiură este obținerea unui rezultat de calitate superioară. Atelierele profesioniste utilizează un microscop care oferă un control vizual suplimentar:

  • meșterul observă toate defectele instrumentului;

  • nu permite greșeli în timpul ascuțirii;

  • se îndepărtează un strat minim de metal.

2. În ce formă predai instrumentul?

În calitate de tehnician de unghii trebuie să fii mereu atent la starea instrumentelor de lucru și să le pregătești cu grijă înainte de fiecare client.

Sterilizarea instrumentarului în pungi speciale.jpg

Când aduci ustensilele de manichiură la ascuțire, trebuie să le pregătești în următoarele moduri:

  • curățate de resturi de piele, materiale, cu protecția de silicon pe suprafața de lucru (pe lame);

  • sterilizate, în pungi speciale de hârtie;

  • obligatoriu, într-un penar sau într-o cutie, pentru a evita accidentele suplimentare în timpul transportării.

3. Cum alegi specialistul/atelierul pentru ascuțirea instrumentarului?

Ceea ce se potrivește colegilor tăi poate să nu ți se potrivească ție, și acest lucru este normal. Atunci când te duci pentru prima dată la un specialist în ascuțire, oferă-i un singur instrument. Dacă ești mulțumită de rezultat, poți aduce și celelalte instrumente de manichiură și pedichiură.

Meșterii profesioniști oferă clienților câteva zile pentru a testa instrumentul: nu doar în atelier pe o bucată de hârtie sau șervețel, ci pentru a evalua cum funcționează după destinație și la viteza proprie de lucru pe client.

Clești_macro-transformed.jpeg

Dacă NU ești mulțumită de performanța instrumentului după ascuțire, nu ezita să îi prezinți meșterului reclamații și sugestii. Ai în vedere că acest aspect este important nu doar pentru tine, ci și pentru specialist, pentru a putea ascuți în viitor instrumentele conform cerințelor clienților săi.

 

4. Cât de des trebuie ascuțit instrumentarul?

Răspunsul la această întrebare este individual, întrucât totul depinde de modalitate de lucru a fiecărui tehnician de unghii. Chiar și același instrument, de la același producător la un tehnician de unghii va fi eficient jumătate de an, la altul ascuțirea va fi necesară imediat după ce a cumpărat produsul, pentru că la ieșirea din magazin a reușit să-l scape jos.

În medie, un instrument nou, de calitate, are o valabilitate de cel puțin 3 ani, fără ascuțire. Dacă după 2-3 proceduri de ascuțire, instrumentul s-a tocit, fie trebuie să cumperi altul, fie să schimbi atelierul unde ascuți instrumentarul.

   

5. Ce faci dacă nu ești mulțumită de calitatea ascuțirii?

De regulă, atelierul specializat pe ascuțirea instrumentarului trebuie să ofere o perioadă de garanție, de cel puțin 7 zile din momentul ridicării instrumentarului. În acest interval de timp tu, ca tehnician de unghii, să ai posibilitatea să verifici instrumentul în lucru, nu pe șervețel, ci direct pe cuticulă, spre exemplu.

De regulă, un instrument ascuțit are un termen de lucru de cel puțin 2-3 luni.

   

6. Instrumentul nou trebuie ascuțit imediat după achiziție?

Și aici răspunsul e individual. Dacă ai folosit instrumentul și ești mulțumită de calitatea sa de lucru, îl poți folosi în continuare până când vei simți că are nevoie de o ascuțire.

Instrument înainte și după ascuțire.jpg

În cazul în care instrumentul e nou, dar nu ești mulțumită de modalitatea în care taie, îl poți duce la un atelier.

Recomandarea specialiștilor este pentru început să încerci instrumentul în procesul de lucru, iar mai apoi să decizi dacă are sau nu nevoie de ascuțire.

 

7. Specialistul a distrus instrumentul sau l-a ascuțit greșit

Trebuie să ceri o compensație egală cu valoarea instrumentului distrus sau un instrument nou la schimb.

 

8. Sterilizarea distruge instrumentarul?

Pupinelul, spre exemplu, nu tocește nicidecum instrumentarul, mai degradă îi preia din duritate. Însă influența dată este atât de nesemnificativă, că s-ar putea nici după 4 ani de dezinfectare în pupinel să nu observi acest lucru.

Instrumentarul este influențat negativ de către soluțiile de dezinfectare, care nu au fost utilizate în cantitatea potrivită și întreținerea și depozitarea incorectă a acestuia.

Pungi speciale pentru sterilizarea instrumentarului.jpg

 

9. ,,Am cumpărat un instrument ieftin. Dacă este ascuțit foarte bine, poate ajunge la capacitățile unui instrument mai scump?’’

Și da, și nu. Da, acesta poate fi ascuțit și da, acesta va fi ușor și eficient de folosit, însă, pentru o perioadă scurtă de timp.

Instrumentele calitative, care costă mai mult, sunt produse din metal inoxidabil de înaltă calitate, sistemul de prindere al mânerelor este realizat profesionist, lamele sunt fixate egal, astfel că instrumentul dat îți va folosi mai mult timp fără ascuțire, comparativ cu unul ieftin.

 

10. Cum prelungim durata de ascuțire?

Iată principalele reguli care te vor ajuta să menții ascuțirea pentru o perioadă mai lungă:

  • Respectă instrucțiunile privind sterilizarea și dezinfectarea instrumentelor.

  • Așază întotdeauna instrumentarul pe o suprafață dură, cu partea de lucru în sus.

  • Transportă instrumentele în penare și cu capace de silicon.

Suport pentru clește.jpg

  • Depozitează-le în pungi de speciale de hârtie, câte un instrument per pungă.

  • Evită căderile și umiditatea excesivă.

  • Unge sistemele de prindere cu ulei industrial pentru mașini de cusut "I-20".

  • Îndepărtează depunerile de rugină în timp util.

  • Clătește cu grijă soluțiile de dezinfectare și usucă instrumentele.

  • Nu așeza instrumentele în două straturi la sterilizarea în pupinel.

  • Folosește soluții de încredere și de calitate pentru dezinfectare.

  • Respectă doza recomandată a lichidelor de dezinfectare.

  • Nu ține instrumentele prea mult timp în pupinel, respectă timpul recomandat de dezinfectare.

  • Evită să achiziționezi instrumentar vopsit, întrucât după câteva proceduri de dezinfectare în pupinel, vopseaua se va desprinde.

Instrumentarul se lasă la uscat.jpg

Ai grijă de instrumentele și de clienții tăi. Utilizează doar instrumente de înaltă calitate, respectă regulile de dezinfectare și depozitare ca să te poți bucura de rezultate impecabile!

Iar dacă ai nevoie de un instrument nou, calitativ, rezistent, ce te ajută să obții rezultate peste așteptări - clește, forfecuță pentru cuticule, pusher, chiuretă - pe toate le găsești pe site-ul nostru!