Oja semipermanentă ajută la realizarea unei manichiuri rezistente, protejează unghiile și economisește timp, dar cu siguranță ai auzit cel puțin o dată, că în timp, aceasta afectează substanțial sănătatea plăcii unghiale, iar unghiile au nevoie de repaus și tratament după îndepărtarea materialului.

Îți propunem, să aflăm împreună dacă este adevărat acest zvon, dacă da,  să punctăm ce trebuie să faci mai exact pentru a continua să te bucuri de manichiura impecabilă și unghii sănătoase în fiecare zi? Și dacă este un mit, de ce unghiile unor domnișoare devin subțiri și fragile după aplicarea ojei semi? Ei bine, hai să clarificăm totul în acest articol!

În acest articol:

Oja semi – un pericol pentru placa unghială: mit sau realitate?

Unghii fragile și exfoliate după manichiura cu ojă semi. Cauze și tratament

Onicoliză și alte tipuri de infecții ale unghiilor

Cât purtăm manichiura cu ojă semi?

7 pași pentru îngrijirea unghiilor după îndepărtarea ojei semipermanente

Oja semi – un pericol pentru placa unghială: mit sau realitate?

Nu, oja semi nu prezintă un pericol pentru placa unghială, de fapt, acesta este un mit! Oja semipermanentă nu dăunează în niciun fel plăcii unghiale. Cu toate acestea, unele femei se plâng și spun că unghiile devin mai fragile și sensibile după aplicarea unui material artificial.

Află că totul se întâmplă din cauza realizării incorecte a tehnicii de manichiură și a îndepărtării ojei semipermanente, precum și a purtării îndelungate a materialului pe unghii.

Din păcate, toate acestea pot duce la consecințe precum:

-          subțierea plăcii unghiale;

-          exfolierea unghiilor;

-          traumatizarea plăcii unghiale;

-          durere la atingerea plăcii unghiale;

-          onicoliză;

-          infecții fungice ale unghiilor.

Cine este vinovat de apariția acestor probleme? Uneori, un tehnician necalificat, iar alteori însuși posesoarele manichiurii. Dar în niciun caz materialul! Deci, presupunerea precum că oja semipermanentă deteriorează unghiile este un mit.

Atunci de ce apar toate aceste probleme menționate mai sus și cum putem restabili sănătatea plăcii unghiale după îndepărtarea ojei semipermanente?
Să analizăm în continuare!

Unghii fragile și exfoliate după manichiura cu ojă semi. Cauze și măsuri de prevenție

imagine 2.jpeg

Prima cauză a unghiilor fragile și exfoliate este realizarea incorectă a manichiurii de către un tehnician neexperimentat, care nu cunoaște sau nu respectă tehnica de lucru. Fie a pilit exagerat suprafața unghiilor (de exemplu, în timpul îndepărtării cuticulei) sau poate a deteriorat rădăcina unghiei - matricea, ceea ce poate duce la modificări ireversibile ale plăcii unghiale.

De asemenea, una dintre cauzele deteriorării plăcii unghiale este îndepărtarea incorectă a materialului vechi de pe unghie, motiv pentru care acest pas trebuie realizat  cu o responsabilitate deosebită!

La îndepărtarea ojei semipermanente, trebuie să ții cont  de 2 reguli:

Regula 1: Cu orice preț, nu trebuie să scobești sau să îndepărtezi stratul de ojă semipermanentă de pe suprafața plăcii unghiale independent, deoarece acest lucru poate cauza leziuni grave ale plăcii unghiale! Din neatenție, poți îndepărta împreună cu materialul artificial și stratul superior al plăcii unghiale ceea ce poate duce la subțierea acesteia și cel puțin la apariția senzațiilor dureroase la contactul cu apa și alte suprafețe.

Regula 2: Nu trebuie să îndepărtezi cu pila stratul de oja semipermanentă parțial rămas pe unghie. În acest caz, riști să deteriorezi stratul superior al unghiei.

imagine 3.jpeg

Pe lângă acestea, să știi că sunt și alte complicații care pot apărea în urma îndepărtării incorecte a materialului vechi, precum:

-          există riscul de a desprinde nu doar oja semipermanenta de pe unghie, ci și placa unghială de patul unghial;

-          de fiecare dată când desprinzi individual stratul de material vechi de pe unghie, aceasta devine tot mai fragilă și subțire;

-          posesoarele unghiilor subțiri pot simți o durere insuportabilă în timpul aplicării materialului pe unghii - baza va crea senzația de fierbinte în lampă. De asemenea, ele pot suferi arsuri ale plăcii unghiale, ceea ce poate duce la onicoliză - desprinderea plăcii unghiale de patul unghial. Tratamentul onicolizei poate dura destul de mult timp;

-          Va trebui să protejezi placa unghială, iar pentru asta vei avea nevoie de timp suplimentar pentru procedura de manichiură;

-          Va trebui să achiziționezi materiale pentru protecția plăcii unghiale: pudră acrilică, gel sau polygel. Aceasta implică cheltuieli suplimentare;

-          Unghiile subțiri devin flexibile și fragile, astfel că materialul poate rezista mai puțin decât de obicei. Va trebui să depui efort în plus ca să nu apară lifting-ul;

Sperăm că aceste argumente sunt suficiente pentru a te convinge să nu mai îndepărtezi individual materialul vechi de pe placa unghială, ci să o faci strict conform regulilor.

Plus că, procesul de desprindere în sine este destul de dureros, suntem convinși că nu îți dorești să simți acea durere!

Onicoliză și alte tipuri de infecții ce afectează unghia

imagine 4.jpeg

Cea mai frecventă problemă ce afectează placa unghială în cazul îndepărtării incorecte a materialului vechi este onicoliza. O afecțiune caracterizată prin desprinderea plăcii unghiale de patul unghial. Poate fi de natură infecțioasă sau neinfecțioasă. Consistența și culoarea plăcii unghiale nu se modifică în cazul onicolizei neinfecțioase. În cazul celei infecțioase, devine tulbure și aspră. În 60% din cazuri, onicoliza este rezultatul unei leziuni traumatice, iar în 30% din cazuri este rezultatul unei infecții fungice (ciuperci).

 

Ce legătură are aceasta cu manichiura și care sunt cauzele apariției onicolizei după aplicarea ojei semipermanente? Hai să vedem în continuare!

 

-          În cazul în care tehnica de manichiură este realizată incorect, tehnicianul poate răni placa unghială cu instrumentele sale și poate provoca arsuri;

-          Utilizarea unor instrumente nesterilizate și nedezinfectate în timpul lucrului poate stimula dezvoltarea infecțiilor;

-          Aplicarea unei presiuni excesive poate duce la traumatizarea unghiei. Această problemă apare mai des în pedichiură în cazul în care tehnicianul utilizează o bază rigidă, în loc de una elastică, sau când clientul poartă încălțăminte strâmtă și incomodă.

 

Trebuie menționat faptul că onicoliza poate apărea și din alte cauze nu doar din cazua manichiurii realizată incorect:

-          probleme dermatologice;

-          tulburări endocrine;

-          afecțiuni ale tractului digestiv;

-          reacții alergice.

 

Afecțiunile fungice nu apar doar însoțite de onicoliză. Acestea pot fi însoțite de schimbarea culorii unghiei, cum ar fi îngălbenirea acesteia. Dacă privim aceste afecțiuni din perspectiva manichiurii și pedichiurii, cauza principală este utilizarea instrumentelor nesterilizate și nedezinfectate.

Prin urmare, tratați cu seriozitate alegerea unui tehnician sau a unui salon ce prestează servicii de manichiură/pedichiură! Dar, trebuie să înțelegem că nu întotdeauna infecția apare din cauza tehnicianului. Aceasta poate apărea inclusiv în urma contactului cu o persoană deja infectată sau cu obiecte contaminate cu spori.

 

 

 

Cât purtăm manichiura cu ojă semi?

Cu siguranță te-ai întrebat și tu, cel puțin o dată, cât timp poate fi purtată manichiura cu ojă semipermanentă? Specialiștii recomandă purtarea manichiurii cu ojă semipermanentă timp de cel mult 2-3 săptămâni. După această perioadă, unghiile de obicei sunt deja vizibil crescute și manichiura începe să arate neîngrijit.

Cu toate acestea, deseori femeile poartă manichiura cu ojă semipermanentă timp de o lună sau chiar mai mult. În acest timp, ele nu realizează că pot deteriora placa unghială.

Purtarea materialului artificial pentru o perioadă lungă de timp exercită o presiune asupra vârfului plăcii unghiale, iar rădăcina acesteia suferă de greutatea materialului. Aceasta poate duce nu numai la ruperea și exfolierea unghiei, ci și la deformarea plăcii unghiale.

imagine 5.jpeg


7 pași pentru îngrijirea unghiilor după îndepărtarea ojei semipermanente

Să începem cu onicoliza și afecțiunile fungice ale unghiilor! Iată 2 reguli simpe și esențiale care te vor ajuta să previi apariția acestei infecții de unghii:

-          Nu lăsa aceste infecții să evolueze,  acestea nu se vindecă de la sine fără tratament;

-          Nu îți pune tu diagnosticul, adresează-te întotdeauna unui specialist și fă o recoltare pentru ciuperca unghiilor.

Unele persoane se simt jenate de astfel de probleme, încearcă să-și trateze unghiile singure, acasă și tind să ascundă schimbările unghiilor cu ajutorul lacului de unghii.

Când suntem răciți, mergem la medicul de familie. Dacă avem dureri de stomac, mergem la un gastroenterolog. Micozele, onicoliza sunt și ele boli, care trebuie tratate cu ajutorul specialiștilor în dermatologie și podologie!

Dar ce facem dacă nu ne confruntăm cu infecții ale unghiilor,  dar unghiile noastre sunt subțiri, se exfoliază sau au denivelări?

Vezi mai jos cei 7 pași care te vor ajuta să îți îngrijești corect unghiile și să le menții sănătatea după îndepărtarea materialului vechi!

Scurtează lungimea unghiilor

Dacă ai unghiile deteriorate, este mai bine să le scurtezi. Lungimea vârfului liber ar trebui să fie de maximum 1 mm. Acest lucru este necesar pentru a preveni apariția crăpăturilor, exfolierilor și pentru a accelera procesul de regenerare al unghiilor.

imagine 6.jpeg

Hidratează cuticula

Sănătatea unghiilor depinde de sănătatea cuticulei! Pentru a o menține îngrijită și hidratată, trebuie să faci băi și să utilizezi ulei pentru cuticulă în fiecare zi.

Băile sunt necesare pentru înmuierea cuticulei și pregătirea acesteia pentru tratamentul ulterior. Toarnă într-un vas mic apă la o temperatură confortabilă. Poți adăuga sare de mare, câteva picături de ulei esențial sau infuzie de plante. După efectuarea băii, poți folosi un scrub pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Aplică o picătură de ulei pe fiecare cuticulă și masează ușor

Poși folosi fie  un ulei mineral, fie unul natural. Uleiul mineral formează o peliculă incoloră pe suprafața cuticulei. Dacă utilizezi acest ulei în fiecare zi, cuticula va începe să se usuce. Așa că e mai bine ca acesta să fie aplicat de către tehnician, când vii la întreținere. Acasă, în fiecare zi, este mai bine să utilizezi un ulei natural, cum ar fi uleiul Zipornit de la KART.

imagine 7.jpeg

Fă masaj la mâini

Masajul mâinilor este foarte simplu de făcut. Oricine se poate descurca cu acest proces.

Aplică o cantitate mică de ulei sau cremă pe mâini, masează cu mișcări circulare, cu o ușoară presiune până când produsul este complet absorbit.

Masajul regulat al mâinilor are următoarele beneficii:

●        îmbunătățește circulația sângelui;

●        netezește pielea, o face fermă și elastică;

●        are un efect benefic asupra stării cuticulei;

●        încetinește creșterea pielii în jurul plăcii unghiale;

●        accelerează creșterea unghiilor.

Utilizează produse pentru regenerarea unghiilor

Acțiunea produselor obișnuite pentru întărirea unghiilor din farmacii sau din magazine este incertă și periculoasă. Un strat de astfel de produs protejează temporar unghia de mediul înconjurător. Cel mai bine este să utilizezi produse profesionale, care au fost create exclusiv pentru regenerarea plăcii unghiale – cum este, spre exemplu, Nail Care Oil de la Kart. Acest ulei natural hrănește, hidratează, întărește pielea și placa unghială. Previne despicarea unghiilor și ameliorează inflamația incipientă. Are efect de regenerare, protejează unghiile și pielea de influențele externe.

Realizează proceduri de parafinoterapie

Parafinoterapia are un efect benefic nu doar asupra pielii, ci și asupra unghiilor. Crezi că această procedură poate fi realizată doar de un specialist? Te înșeli! Pe rafturile magazinelor există creme cu parafină care sunt potrivite pentru utilizarea acasă.

Tehnica de utilizare a acestor creme este simplă:

●        Exfoliază bine mâinile pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii;

●        Masează bine pielea cu o cremă hidratantă;

●        Aplică un strat gros de cremă cu parafină;

●        Pune-ți mănuși de polietilenă și lasă-le așa timp de 15-20 de minute;

●        Scoate mănușile și șterge excesul de cremă cu parafină cu un șervețel.

După efectuarea procedurii, se recomandă să nu uzi mâinile timp de 2 ore.

Utilizează mănuși

Atunci când lucrezi cu produse chimice, de bucătărie, baie, pentru a-ți proteja pielea de substanțele chimice agresive și de apă, poartă mănuși.

Adoptă un mod de viață sănătos și o alimentație corectă

Sănătatea și aspectul unghiilor depind de alimentația și de starea generală a corpului. Prin urmare, este important să ai un mod de viață sănătos și să incluzi în alimentație toate vitaminele și micronutrienții necesari.

imagine 8.jpeg

După cum ai reușit să observi în acest articol, oja semipermanentă nu prezintă un pericol pentru unghiile tale.  Problemele apar din cauza îndepărtării incorecte  a acesteia, manichiura realizată incorect sau purtarea îndelungată a materialului artificial pe unghii. Ca să nu te confrunți cu astfel de probleme, urmează sfaturile noastre și ai grijă de sănătatea unghiilor tale!