Sarcina reprezintă o perioadă de schimbări majore pentru orice femeie. Chiar și obiceiurile care păreau inofensive până acum, sunt acum examinate prin prisma: va dăuna acest lucru bebelușului? Aceste întrebări sunt adesea puse chiar și în legătură cu manichiura cu gel.

Nu există o interdicție strictă, dar trebuie să fim precauți!

Sunt puține lucruri în viață care sunt 100% dăunătoare sau 100% benefice. În orice caz, trebuie să alegem varianta acceptabilă uitându-ne la mai mulți factori. Același lucru se poate spune și despre unghiile tehnice: nu există contraindicații clare, medicii nu interzic oficial manichiura pentru femeile însărcinate. Cu toate acestea, există câteva circumstanțe care trebuie luate în considerare.

Trebuie să alegem cu grijă produsele pentru manichiură și pedichiură în timpul sarcinii, în special în primele etape ale dezvoltării intrauterine a bebelușului, atunci când placenta, care protejează copilul de diverse circumstanțe nefavorabile, încă nu s-a format. În compoziția acestora nu trebuie să fie:

  • Formaldehidă, care îmbunătățește aderența ojei pe unghii, dar afectează negativ sistemul imunitar al femeii și al viitorului bebeluș, promovând apariția alergiilor și a altor patologii;

  • Toluol - evaporarea acestuia împiedică formarea normală a sistemului nervos al fătului;

  • Butylated Hydroxyanisole, utilizat ca și conservant, dar care poate stimula dezvoltarea bolilor oncologice;

  • Camfor - crește tonusul uterin, care poate provoca un avort spontan.

Prin unghii, aceste substanțe dăunătoare nu pot pătrunde în organism, dar componentele lor volatile pot intra în sânge prin căile respiratorii. Oja semipermanentă, în care conținutul acestor componente este minim sau redus la zero, poate fi folosit fără probleme de femeile însărcinate.

Ce ojă semipermanentă să alegi?

În timpul sarcinii, trebuie să folosiți oje semipermanente profesionale de înaltă calitate, cum ar fi: Ojele Semipermanente AnnetteNails.

_AN_2608.jpg

Desigur, costă mult mai mult decât cele produse, de exemplu, în China, dar nu conțin substanțele toxice menționate mai sus. De asemenea, au apărut oje pe bază de apă, dar rezistența acestora este inferioară celor tradiționale, deci nu pot fi recomandate, în mod special.

În etapele finale ale sarcinii

În ultimele etape ale sarcinii, se recomandă, să renunți la unghiile cu gel. Explicația pentru această cerință a medicilor este următoarea: despre amenințările de sănătate care apar brusc, viitoarele mame sunt informate cel mai rapid de culoarea unghiilor lor. Oja afectează și funcționarea corectă a senzorilor de verificare a pulsului. Din acest motiv, acestea ar trebui să fie libere de orice material decorativ.

Nașterea nu survine întotdeauna la termen - trebuie să fii pregătit pentru ea în avans. Îndepărtarea ojei semipermanente de sine stătător este destul de dificilă, mai ales atunci când încep contracțiile.


Avantajele utilizării ojei semipermanente

_AN_2538-1.jpg

Chiar și în timpul sarcinii, femeile obțin multe beneficii de la manichiura cu gel:

  • pentru o dezvoltare normală a bebelușului, liniștea și încrederea mamei sunt inestimabile. Și femeile sunt construite astfel încât aspectul estetic joacă un rol important în formarea stării pozitive. În acest aspect, importanța manichiurii nu poate fi supraestimată;
  • nu sunt necesare vizite frecvente la salon - manichiura arată impecabil timp de 2-3 săptămâni;
  • atunci când se aplică oja semipermanentă, impactul asupra unghiilor este minim;

Aspectele negative ale manichiurii în timpul sarcinii

Deschizând ușa salonului de manichiură, trebuie să ne amintim de aspectele negative care însoțesc unghiile tehnice:

  • acoperirea unghiilor are loc treptat, în mai multe straturi, este însoțită de un miros slab, dar neplăcut, care poate provoca toxicoză în unele cazuri, în special în primul trimestru de sarcină;
  • lampa de uscare emite raze ultraviolete, care afectează negativ pielea;
  • sarcina intensifică reacțiile alergice, care se pot manifesta brusc chiar și în scaunul de manichiură, chiar și pe substanțe anterior inofensive;
  • procesul de durată - trebuie să stați în aceeași poziție pentru cel puțin o oră;
  • adesea, datorită restructurării hormonale,unghiile tehnice pot avea o durată mai scurtă de purtare;
  • în timpul eliminării materialului vechi cu ajutorul frezei, se formează praf, care nu este recomandat să fie inhalat de nimeni, mai ales o femeie însărcinată.
Poza-blog-oja-sarcina.jpg

Reguli pentru o manichiură sigură

Respectarea unor reguli simple va proteja femeia însărcinată de probleme în timpul procedurii de manichiură. Acestea includ următoarele - trebuie să:

  • alegeți saloane cu o bună ventilație, mergeți la manichiură dimineața, când concentrația de mirosuri iritante în cameră este scăzută;
  • asigurați-vă că tehnicianul lucrează cu instrumente sterilizate, folosește produse de calitate și sigure;
  • protejați pielea mâinilor de efectele negative ale ultravioletelor cu un produs de protecție solară;
  • în caz de indispoziție ușoară, opriți procedura;
  • alegeți un scaun confortabil, mai ales în trimestrul 3, când extremitățile se umflă și prelungită în aceeași poziție reprezintă o dificultate;
  • lăsați unghiile să se odihnească pentru o vreme - posibilitatea de a fi fără acoperire de ojă.

Sarcina este o stare complexă, dar naturală a unei femei, în timpul căreia nu ar trebui să renunțați la stilul obișnuit de viață fără motive serioase. Acest lucru se aplică, de asemenea, posibilității de a-și face manichiura favorită.