Polygelul este, cu siguranță, unul dintre cele mai populare produse folosite în domeniul Nails. Unghiile cu polygel sunt preferate atât de tehnicieni, cât și de cliente, principalele avantaje fiind versatilitatea și durabilitatea materialului. 


Astăzi, există un interes foarte mare pentru polygel și pentru multe căutări asociate acestuia precum “kit polygel”, “gel polygel” “acrygel” “Polyacrygel” de aceea în articolul de mai jos, analizăm, în detaliu, toate caracteristicile polygelului, modului său de utilizare și îți propunem să descoperi gama de Polygel Annette Nails.

Ce este polygelul?

Polygelul (i se mai spune și acrygel) este un material universal pentru construcția, modelarea și repararea unghiilor tehnice. Acesta este un compus dintre gel și acryl și îmbină avantajele ambelor: plasticitatea gelului și rezistența acrylului. Polygelul are o consistență densă și elastică, omogenă, este ușor de modelat și are o viteză mare de polimerizare. La fel ca și gelurile de construcție sau bazele rubber, poate avea o mulțime de culori cu efecte speciale sau fără.

Datorită consistenței sale, polygelul nu se scurge nici de pe pensulă, nici de pe unghii, fiind materialul ideal pentru construcția unghiilor. Este preferat de toți tehnicienii, deoarece oferă o libertate imensă în lucru, asemenea unei plastiline elastice și nu se usucă decât după polimerizare.

polygel-ce-este-si-cum-se-utilizeaza.png

Pentru ce se folosește polygelul?

Fiind cel mai plastic și rezistent material, polygelul se folosește în diverse cazuri pe care le regăsești mai jos. El poate fi aplicat direct peste unghiile naturale, poate fi modelat în tipsuri reutilizabile sau aplicat pe șablon.

  • Pentru repararea crăpăturilor unghiilor naturale la întreținere

  • Pentru corectarea unghiilor de formă trapezoidală

  • Pentru restabilirea formei vârfului liber chiar și fără utilizarea unui sablon

  • Pentru diverse reparații-restabilirea colțurilor, reconstruirea lateralelor inferioare lipsă, ridicarea vârfului liber

  • Pentru întărirea unghiilor subțiri și fragile

  • Pentru realizarea unui pătrat perfect drept la care să reziste colțurile până la urmatoarea întreținere

  • Pentru extensia unghiilor naturale 

  • Pentru construcția  unghiilor lungi și a unghiilor extreme

  • Pentru modelarea cu tipsuri reutilizabile (smart forms) sau pe șablonul clasic

  • Pentru realizarea apexului și întărirea zonei de stres

  • Pentru realizarea modelelor de unghii 3D

  • Pentru orice tip de french de interior-french vitaliu, french 3d, french cu valuri, french cu diverse texturi

Cum alegi cel mai bun polygel?

În industria Nails vei găsi o mulțime de polygeluri de la diferite brand-uri, iar întrebarea, desigur, rămâne: în care dintre ele poți avea încredere? Chiar dacă îți aloci timp pentru testarea diverselor produse, este bine să știi că ai găsit un produs favorit pe care poți să-l folosești oricând, cu încredere. 

La polygeluri există câteva criterii de selecție.

  • În primul rând, recomandăm să achiziționezi un polygel ambalat într-un tub. Acest lucru îți va permite să aplici cantitatea necesară de produs direct pe unghie și va diminua riscul de formare a bulelor în material în timpul utilizării. 

  •  Ai grijă să verifici consistența acestuia, astfel încât polygelul să nu se întindă ca gelul, dar nici să nu fie prea rigid.

  • Acordă atenție dimensiunii particulelor de pudră acrylică din polygel. Un produs cu particule mai mari va face pilirea mult mai dificilă, suprafața unghiilor poate chiar să ramână cu mici cratere după pilire. Când particulele de pudră acrylică sunt prea fine, există riscul ca produsul să fie prea lipicios de pensula de lucru și să fie prea moale, astfel, să nu-și păstreze forma cât timp este modelat și practic, se va scurge în timpul lucrului. Diferite culori din diferite colecții de la același brand pot avea texturi și consistențe ușor diferite datorită pigmentului utilizat, de aceea asigurați-vă că vă obișnuiți cu consistența înainte de achiziție. Le puteți testa într-un magazin fizic, de exemplu. 

  • La deschiderea produsului, polygelul nu trebuie să aibă un miros puternic. Adesea, acesta nu prea are miros, de fapt.

polygel-unghii-annettenails.jpg

Pe AnnetteNails.ro, sunt disponibile 63 de nuanțe de Polygel încadrate în 8 colecții deosebite: de la culorile clasice precum Milky White sau rozul Babyboomer, până la efecte cu sclipici, paiete, fulgi, gheață spartă, sidef perlat, nuanțe transparente de vitraliu, culori neon vibrante fosforescente,  culori reflectorizante și multe altele. Există chiar și o colecție Thermo care își schimbă culoarea polygelului în funcție de temperatură.

polygel-ce-este-si-cum-se-utilizeaza-modele-polygel.png

Polygelurile Annette Nails sunt testate și folosite de tehnicieni și traineri cu experiență. În plus, acestea sunt folosite, în permanență, la cursul de stilist protezist din cadrul școlii Annette Nails: atât la cursul pentru începători, cât și la cursurile de perfecționare de level 2 și 3. Cursantele reușesc să obțină cu el design-uri incredibile (aveți câteva modele de unghii realizate cu polygelul Annette Nails).

unghii-cu-polygel-modele.png

Cum se realizează construcția cu polygel?

1. Stilizarea cuticulei și pregătirea plăcii unghiale

Această etapă este valabilă pentru orice tip de manichiură: fie că e vorba de manichiura cu ojă semipermanentă sau de construcția cu polygel. Tehnicianul trebuie să curețe placa unghială, să îndepărteze cuticula și să pilească unghia naturală. Pentru pilire vei avea nevoie de o pilă cu abrazivitate pentru unghia naturală de  180-240 grit.

constructia-cu-polygel-1.png

2. Aplicarea soluțiilor de pregătire

Unghia se șterge de praf, degresează cu dehydrator, se aplică Bondind (primer fără acid-acid free primer) apoi se aplică o bază transparentă pentru a crea stratul de aderență. Bazele Rubber Annette Nails sunt niște produse de calitate superioară care garantează adeziunea dintre unghie și celelalte materiale polimerice. Pentru această etapă, folosiți baza Pro Clear CL - 01 sau Soft Clear CL - 02.

constructia-cu-polygel-2.png

3. Aplicarea polygelului

Aplicați o bulă de polygel pe un tips reutilizabil (smart forms-full cover sau free edge) sau un șablon, modelați cu o pensulă umezită în soluție specială de modelare a polygelului și distribuiți cantitatea necesară, pe fiecare unghie. 

- În zona cuticulei, materialul trebuie aplicat în strat mai subțire. 

- În timpul aplicării polygelului, pensula trebuie înmuiată constant în lichid. Acest lucru trebuie făcut pentru ca polygelul să nu se îmbibe în firele pensulei.

- În acelasi timp aveți grijă să nu folosiți o cantitate prea mare de lichid atunci când modelați polygelul pentru că acesta va deveni mult prea lichid, nu își va păstra forma în timpul modelării iar după polimerizare își va piarde din durabilitate și va deveni mai casant.

constructia-cu-polygel-3.png

4. Polimerizarea

După ce ai modelat corect materialul, polimerizează unghia în lampă: pentru o lampă LED, va fi nevoie de 30-60 de secunde, în timp ce într-o lampă UV - 60-120 de secunde. După polimerizare, îndepărtează tipsul sau șablonul.

5. Pilirea unghiei tehnice

Îndepărtează stratul de dispersie și pilește unghia contsruită pentru a obține forma dorită. După pilire, ai grijă să înlături praful și alte depuneri.

construcția-cu-polygel-4.png

6. Aplicarea culorii/realizarea design-ului

Aici ai libertate totală de creație! Aplică culoarea/baza și finisează prin aplicarea top-coat-ului preferat. Noi recomandăm Top coat-ul de la Annette Nails Ultrashine - fără filtru UV pentru culori închise precum negru, pentru că va păstra culoarea inițială și nu va oferi o tentă albăstruie unghiilor. Top Coat Brilliant cu filtru UV pentru că va proteja culorile deschise de îngălbenire. Sau cel mai nou produs al nostru Top Coat-ul No Scratch care datorită formulei inovatoare, nu se zgârăie nici în cele mai dificile condiții de exploatare, iar luciul rezistă intact chiar și la întrețineri de 6 sătămâni.

constructia-cu-polygel-5.png

rezultat-final-polygel.jpg

Întrebări frecvente despre polygel

Cum se îndepărtează unghiile cu polygel?

Construcția cu polygel poate fi înlăturată doar de către un tehnician. Acesta se înlătură prin pilire cu freza electrică și capete de freză speciale. Nu încercați să rupeți/smulgeți materialul acasă, deoarece există riscul deteriorării grave a unghiilor unghiei. Vezi și cum să ai grijă de unghii după îndepărtarea materialului tehnic.

Este polygelul sigur pentru unghiile tale?

Dacă unghiile sunt sănătoase și nu prezintă anumite afecțiuni precum onicoliza, onicomicoza etc., sau dacă unghiile nu sunt pilite excesiv, nu există niciun risc pentru ele. Riscul apare atunci când se efectuează o pilire excesivă, însă polygelul în sine, nu dăunează unghiei, deseori având chiar rolul de protecție.

Cât rezistă unghiile cu polygel?

Termenul pentru a purta unghiile cu polygel este, în medie, de 4 săptămâni, deoarece unghia se află mereu în creștere și după acest timp, va trebui efectuată întreținerea materialului.