Forfecuțele de manichiură se împart în 3 categorii: forfecuță unghii, forfecuță cuticule, forfecuță universală. Alegerea lor trebuie făcută cu toată responsabilitatea, deoarece sunt unele dintre cele mai importante instrumente ale unui tehnician. O forfecuță de proastă calitate se va toci doar după câteva utilizări, pe când forfecuțele de înaltă calitate, care trebuie ascuțite doar ocazional, vor sluji pentru mai mult timp. În acest articol, te ajutăm să descoperi criteriile importante pentru alegerea unei forfecuțe și îți prezentăm modul corect pentru întreținerea și folosirea ei îndelungată.  

În acest articol:

⮚     Tipuri de forfecuțe de manichiură

⮚     Caracteristicile după care alegi forfecuțele

⮚     Întreținerea forfecuțelor de manichiură

Tipuri de forfecuțe de manichiură

În prezent, pe piață există 3 tipuri de forfecuțe:

  1. Forfecuță unghii;
  2. Forfecuță cuticule:
  3. Forfecuță univerală.

Hai să vedem ce prezintă fiecare dintre acestea și prin ce se deosebesc între ele.

⮚  Forfecuțe pentru unghii

Se împart și ele, la rândul lor, în 2 categorii: forfecuță cu vârf drept și forfecuță cu vârf curbat. Cele cu lamele drepte sunt destinate pentru unghiile tari și dure, pe când cele curbate – pentru unghiile fragile și subțiri.

De obicei, astfel de forfecuțe sunt potrivite atât pentru unghiile de la mâini, cât și picioare. Desigur că, cele pentru pedichiură sunt mai rezistente și au mânerele mai lungi, pentru a fi comode în utilizare.

De asemenea, în colecția fiecărei doamne, trebuie să existe și o forfecuță pentru copii, spre exemplu cum este forfecuța Staleks Classic SC-30/2, care are vârful lamelor curbate, ceea ce ajută la prevenirea tăieturilor și rănilor.
imagine 2.JPG

⮚  Forfecuțe pentru cuticule

Sunt create pentru îndepărtarea delicată a pielii din zona cuticulei, astfel că sunt mai ușoare decât cele pentru unghii și sunt prevăzute cu lame foarte ascuțite, care asigură o tăiere fină.

Cele mai bune forfecuțe pentru cuticule, sunt cele cu vârfurile rotunjite și lamele ascuțite pentru a preveni tăieturile microscopice și înțepăturile.

Pentru cuticula sensibilă, este potrivită o forfecuță cu lame subțiri, precum este forfecuța Black Shark  de la AnnetetNails cu lame de 23mm în lungime, iar pentru cuticula standard și pentru faldurile laterale, este mai bine să folosești o forfecuță cu lame mai groase și mai scurte, de 18 mm spre exemplu, sau, eventual, un clește. Forfecuțele pentru cuticule nu sunt recomandate spre a fi folosite pentru unghii, deoarece piulița care le fixează se poate desprinde câte puțin, astfel că forfecuța se va toci mai rapid.

Noi  avem grijă de confortul și siguranța fiecărui client, de aceea, în magazinul nostru https://www.annettenails.ro/ găsești inclusiv forfecuță pentru stângaci!

Imagine 3.JPG



⮚     Forfecuțe universale

Sunt numite astfel deoarece sunt potrivite atât pentru unghii, cât și pentru stilizarea cuticulelor. Aceste forfecuțe fie au o formă standard – cu vârfuri curbate și netezi, fie una specifică - cu o trecere bruscă a lamei de la lată la îngustă, cu un vârf ascuțit. Partea îngustă poate fi folosită pentru stilizarea cuticulei, iar cea lată -  pentru unghii.


imagine 4.JPG

Cum alegi corect o forfecuța de manichiură?

Acum, hai să vedem, detaliat, la ce trebuie să acorzi atenție, în primul rând, atunci când îți alegi forfecuța de manichiură!

  • Materialul din care este produsă
Forfecuțele profesionale pentru unghii trebuie să fie fabricate din zinc, nichel sau oțel medical de înaltă calitate. Aceste metale asigură rezistența și durabilitatea. Varianta optimă este oțelul inoxidabil aliat cu cobalt sau oțelul aliat cu o duritate de minim 40 HRC - acesta este un factor care permite menținerea nivelului de ascuțire. Cu cât materialul este mai dur, cu atât este mai rezistent și nu se uzează rapid. În plus, astfel de produse sunt rezistente la coroziune și pot fi supuse tuturor tipurilor de sterilizare și dezinfectare.

      Pentru a te proteja de infecții, forfecuța trebuie să aibă un strat antibacterian și să fie hipoalergenică.
  • Sistemul de prindere

Instrumentul trebuie să fie nu doar bine ascuțit, ci și confortabil - să poată fi ținut comod în mâini, fără ca să creeze durere sau disconfort.Pentru a te asigura că sistemul de prindere a forfecuței este confortabil, trebuie să introduci degetul mare într-un mâner, iar în celălalt - degetul mijlociu sau inelar, și apoi să faci câteva mișcări de tăiere cu deschidere maximă. Dacă mânerele nu strâng degetele și nu apasă pe palmă, atunci această forfecuță este comodă în procesul de lucru.
  • Distanța dintre marginile forfecuței
Aceasta trebuie să fie minimă și uniformă pe întreaga lungime și să dispară doar la vârfuri.
  • Fluența mișcării
Pui presiune când apropii lamele forfecuței? Atunci află că acest lucru nu ar trebui să se întâmple! Cu cât presiunea este mai mică, cu atât mișcarea este mai lejeră. Vârfurile trebuie să se atingă în timpul mișcării.

  • Lungimea lamelor
Lungimea optimă a suprafeței de lucru a instrumentului trebuie să constituie aproximativ 1/3 din întreaga lungime a forfecuței. Lungimea lamelelor unei forfecuțe de unghii variază în medie între 10 și 25 mm.
  • Ascuțimea lamelor
Știi cum ai putea a verifica ascuțimea forfecuței pe care intenționezi să o cumperi? Încearcă să tai un șervețel din hârtie cu o singură lamă. Dacă forfecuța este ascuțită bine, șervețelul se va separa ușor în două părți. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ar fi mai bine să nu cumperi o astfel de forfecuță - aceasta ar putea pur și simplu să îți rupă unghiile, ceea ce va duce la exfolierea ulterioară a acestora.

Majoritatea companiilor produc instrumente cu ascuțire excelentă din fabrică, printre care se numără și forfecuțele de la AnnetteNails, care dispun de ascuțire manuală.


imagine 5.JPG

Cum să întreții corect forfecuțele de manichiură?

✔ Ascute-le din timp

De-a lungul utilizării, toate instrumentele se uzează și chiar și cele mai ascuțite foarfece devin rigide. De aceea, este important să le ascuți regulat și în timp util, altfel există riscul de a-ți răni unghiile sau pielea cu lamele tocite.

✔ Depozitează-le corect

Cel mai bine este să depozitezi forfecuțele de manichiură în huse speciale, moi, separat de alte instrumente, într-un loc uscat, pentru a preveni coroziunea.

✔ Dezinfectează-le

Dezinfectează forfecuțele în mod regulat pentru a preveni înmulțirea bacteriilor dăunătoare și infectarea!

În acest scop, folosește doar dezinfectanți adecvați, special creați pentru tratarea instrumentelor. Lichidele agresive pot deteriora metalul.

✔ Utilizează-le strict în scopul prevăzut

Dacă ai cumpărat forfecuțe pentru unghii, nu le folosi pentru a tăia cuticulele - le poți rupe. Iar  dacă folosești forfecuța pentru cuticule pentru a tăia unghiile, poți deteriora rapid instrumentul.

Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor și din acest moment știi care sunt cele mai bune forfecuțe de manichiură pentru tine!