Pila de unghii este o ustensilă indispensabilă în trusa de îngrijire a fiecărei femei, nu doar a unui tehnician în manichiură. Aceasta îndeplinește mai multe funcții simultan: cu ajutorul pilei poți scurta lungimea unghiilor, le dai forma dorită, le oferi strălucire și le prelucrezi suprafața pentru a îmbunătăți aderența cu restul materialelor.

Cu toate acestea, chiar și atunci când alegi un instrument aparent simplu, oricum apar dubii și întrebări:

  • Din ce material este recomandat să fie pila de unghii?
  • Ce înseamnă abrazivitatea și granulația pilei de unghii?
  • De ce există pile de unghii cu forme diferite? 

Ca să nu mai ai astfel de întrebări pe viitor, citește articolul nostru și află imediat toate răspunsurile, și poate chiar mai mult!


În acest articol:

  • Tipuri de pile după material
  • Abrazivitatea pilelor și la ce ajută aceasta
  • Tipuri de pile după formă
  • Cum pregătești corect unghiile cu pila

Tipuri de pilă de unghii în funcție de material

Prima confruntare pe care o avem atunci când alegem pila de unghii este materialul din care aceasta este fabricată. Fie că vorbim de lemn, carton sau metal, fiecare are scopul și durata sa de viață.

Pilă de unică folosință

imagine 2.jpeg

Aceste pile sunt fabricate din polistiren, lemn sau carton stratificat. Sunt acoperite cu un strat fin de teflon, cuarț sau granit. Pilele de unică folosință sunt opțiunea ideală pentru tehnicienii de manichiură și saloanele de frumusețe. După numele acestora este clar că pot fi utilizate doar o singură dată. Astfel de pile nu pot fi spălate și sterilizate și se deteriorează în contact cu apa și temperaturi ridicate. Cu toate acestea, ele au un cost redus, motiv pentru care utilizarea lor o singură dată este pe deplin justificată. Pe site-ul nostru, găsești o varietate de pile de unică folosință din colecția AnnetteNails, pe diferite grade de abrazivitate și forme, atât la bucată, cât și seturi de pile - 25 - 50 de bucăți.

Poți alege din următoarele categorii:

Pilă metalică

Pila metalică este o ustensilă rezistentă în timp, astfel că poate fi utilizată și câțiva ani, dacă este întreținută corespunzător, și este comodă în utilizare. Datorită costului redus și a duratei îndelungate de utilizare, acest tip de pile nu și-a pierdut din popularitate nici după atâția zeci de ani de când există pe piață. Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă utilizarea lor pe unghia naturală, în special dacă aceasta este subțire și fragilă. Aceasta ar putea duce la exfolierea și deteriorarea unghiilor.

Așadar, pentru ce tip de unghii se utilizează pilele metalice?

Pentru lucrul cu unghii groase în pedichiură, precum și pentru corectarea formei și lungimii unghiilor false. Totuși, trebuie să ții cont că această pilă metalică este potrivită doar pentru utilizarea la domiciliu, deoarece nu poate fi sterilizată.

Pilă de unghii din sticlă

Pilele de sticlă permit îndepărtarea cu grijă a lungimii exagerate a unghiei, dau forma necesară și nu provoacă exfolierea unghiilor naturale. Acest model de pilă este rezistent la temperaturi ridicate, astfel că poate fi sterilizată în pupinel. Cu toate acestea, îți recomandăm să o utilizezi doar pentru îngrijirea unghiilor la domiciliu. Fii atentă în timpul lucrului cu această pilă din sticlă, dacă o scapi, se va sparge și există riscul de a te răni.


imagine 3.jpg

Pilă de unghii din ceramică

Acest tip de pilă este potrivită pentru unghiile subțiri, fragile, cu predispoziție pentru exfoliere. Pila ceramică este moale și nu provoacă exfolierea unghiilor naturale. De asemenea, această pilă de unghii este potrivită pentru curățarea pielii din jurul unghiilor. Deoarece pilele din ceramică sunt prea fine, nu vei putea corecta forma unghiilor false cu aceste pile din ceramică. La fel ca și celelalte tipuri menționate anterior, acestea sunt destinate doar utilizării acasă.

Pilă din lemn

Pilele cu bază din lemn sau pilele cu granulație fină sunt destinate atât utilizării pe unghiile naturale, cât și pe cele false. Pila din lemn este foarte subțire și permite manipularea foarte ușoară a acesteia în timpului procedurii de manichiură. Aceasta te ajută să scurtezi din lungimea unghiei și să îi oferi forma dorită.

Datorită granulației sale fine, aceasta poate fi folosită pe unghiile naturale. Iar dimensiunile și grosimea sa o fac foarte utilă și comodă în cadrul procedurilor de pedichiură.

imagine 4.jpeg


Pilă cu suprafață laser

Pilele cu laser sunt fabricate din plastic sau metal. Pe suprafața acestora sunt create mici orificii aplicate cu laser. Pilele cu laser prelucrează perfect vârful liber al unghiei, împiedicându-i exfolierea. Este recomandat să le utilizezi în manichiura executată acasă.

Abrazivitatea pilei de unghii

Abrazivitatea reprezintă duritatea pilelor, măsurată în grade de granulație (grit) - dimensiunea particulelor dispuse pe suprafața pilei - cu cât particulele sunt mai mici, cu atât suprafața pilei va fi mai fină, în consecință numărul specificat va fi mai mare. Iar dacă numărul indicat pe pila de unghii este mai mic, atunci aceasta are abrazivitate mai mare.

Această valoare este de obicei indicată pe suprafața pilei sau pe ambalajul acesteia. Adesea întâlnim pile cu două numere, de exemplu, 240/180. Aceasta înseamnă că o parte a pilei este mai fină, iar cealaltă parte este mai abrazivă.


Pilă cu granulația 80 grit


Această pilă are cel mai mic nivel de granulație, ceea ce înseamnă că particulele sunt mai mari, respectiv abrazivitatea mai dură.  Se recomandă să o folosești doar pe unghiile false, cum ar fi cele construite cu acril, gel UV și polygel, pentru scurtarea lor.


Pilă cu granulația 100 grit

Pila cu granulație 100 este folosită pentru a scurta unghiile și pentru a pili marginile laterale și vârful liber al acestora. De asemenea, pila cu duritate 100 grit poate fi folosită pentru îndepărtarea materialului, cum ar fi gelul de construcție.


imagine 5.jpg

Pila cu granulație 150 grit

Aceasta este folosită pentru pilirea formei și nivelarea suprafeței unghiilor tehnice. La fel ca și pila cu granulație 100, pila de 150 grit poate fi utilizată și pentru a îndepărta excesul de produs.


Pila cu granulație 180 grit

Este cea mai potrivită abrazivitate pentru a oferi forma dorită unghiilor construite. Pila de 180 grit poate fi utilizată pentru a contura întreaga unghie, pentru a pregăti unghia naturală înainte de aplicarea oricărui material și, de asemenea, în cazul manichiurii clasice, pentru a scurta sau a da formă vârfului liber al unghiilor naturale.


Pila cu granulație 240 grit

Pila dată este folosită pentru pregătirea unghiei naturale înainte de aplicarea ojei semipermanente sau a gelului de construcție, deoarece are un grad foarte redus de abrazivitate și este extrem de fină. De asemenea, este recomandat să folosești această pilă pentru a scurta unghia naturală și a-i da forma dorită.


Pilă cu granulația 500-1000 grit

Aceste pile au o granulație ridicată, respectiv sunt foarte fine. Datorită nivelului lor de abrazivitate redusă, pilele cu granulația dată sunt folosite exclusiv pentru a oferi luciu plăcii unghiale.

Forma pilei de unghii


imagine 6.jpg

Pilele diferă nu numai în funcție de materialul din care sunt produse și abrazivitate, ci și în funcție de formă. Mai jos am pregătit pentru tine o listă a celor mai populare forme ale pilelor de unghii și pentru ce pot fi folosite acestea.

Pilă dreaptă (dreptunghiulară) pentru unghii

Este considerată ca fiind forma clasică a pilelor de unghii. Se utilizează pentru a lua din lungimea unghiilor și pentru a le da forma necesară, atât în manichiură, cât și pedichiură.


Pilă banană (curbată)

Majoritatea tehnicienilor preferă această formă a pilei, deoarece se consideră că este cea mai comodă pentru a pili vârful liber al plăcii unghiale. Această formă permite prelucrarea unghiilor fără a întoarce mâinile clienților în timpul lucrului. De asemenea, este varianta potrivită pentru tehnicienii începători.


Pilă semilună

Această formă a pilei este o combinație a formei de banană și dreaptă, datorită căreia poți pili în ambele direcții lungi pentru a lucra marginile laterale ale unghiei și vârful liber. Partea curbată a pilei se potrivește perfect pentru stilizarea cuticulei, prin mișcări fine și precise trecute de-a lungul cuticulelor fără a le răni. Printre altele, pila semilună este preferata multor tehnicieni.


Buffer

imagine 7.jpg

Bufferul poate avea forma unui burețel, a unei pile sau a unui dreptunghi mic. Scopul principal al acestuia este pregătirea suprafeței plăcii unghiale înainte de aplicarea unui material.


Pila de luciu

Această pilă are forma unui paralelipiped, cu mai multe fețe, fiecare din fețele sale are o abrazivitate diferită. Este practică datorită caracterului său multifuncțional: șlefuiește și apoi oferă luciu plăcii unghiale. Cu toate acestea, tehnicienii o utilizează destul de rar în lucrul lor. Această pilă este potrivită pentru utilizarea acasă, potrivită pentru realizarea manichiurii bărbatești, pentru a oferi luciu unghiilor naturale.

imagine 8.jpg

Cum folosești corect pila de unghii?

Pentru a nu dăuna plăcii unghiale și pielii din jurul acesteia, trebuie să respecți câteva reguli simple atunci când îți faci manichiura cu pila de unghii:


imagine 9.png

  • Nu tăia unghiile imediat după ce ai făcut baie sau duș. Așteaptă puțin timp ca placa unghială să se usuce!
  • Lucrează cu pila de unghii într-o singură direcție, de la marginea unghiei spre centru. Evită mișcările în direcții diferite și bruște.
  • Utilizează doar pilele personale. Nu le împrumuta nici prietenilor, nici membrilor familiei pentru a evita riscul de infectare.
  • Folosește un buffer de unghii pentru a șlefui suprafața unghiei.
  • Lustruiește placa unghială nu mai mult de o dată pe săptămână.
  • După pregătirea unghiilor și a pielii, utilizează o cremă hidratantă sau hrănitoare.

Pe site-ul nostru, cât și în magazinul fizic, găsești setul perfect de manichiură, în cinci variații de culori, compus din pilă de lemn, mini buffer și bețișor de bambus - pentru îngrijirea unghiilor acasă sau dacă ești tehnician, ai strictul necesar într-un ambalaj individual pentru fiecare client. Citește și cum să folosesc corect bețișoarele de bambus.

imagine 10.jpeg

În calitate de tehnician, este absolut necesar nu doar să cunoști toate aceste diferențe și caracteristici ale pilelor, ci și să ai în colecția personală, cel puțin un exemplar din fiecare. Accesează site-ul nostru annettenails.ro și completează-ți colecția cu produse originale, de calitate, pentru profesioniști! Vezi și: ce aspirator de unghii să aleg.