Știai că pusherul este unul dintre instrumentele care garantează o manichiură de calitate și este o ustensilă indispensabilă la realizarea acesteia? Dacă încă nu ai în trusa ta un pusher de unghii, îți sugerăm să citești articolul nostru, în care îți spunem totul despre acest instrument minunat și vom încerca să te convingem că este un must-have adevărat și un ajutor de încredere!

 

CUPRINS:

  • Ce este pusherul?
  •  La ce folosește și cum îl utilizăm
  • Prin ce se deosebește pusherul de alte instrumente de manichiură?
  • Alegerea corectă a pusherului
  • Întreținere și depozitare

Ce este pusherul?

Pusher pentru manichiură.jpeg

Pusherul de manichiură (din en. push – a împinge) este un instrument de manichiură, având un capăt în formă de lopată, iar celălalt în diverse variații (toporaș spre exemplu). Funcția principală a pusherului este îndepărtarea cuticulei și a pterigiului.

 

Tipuri de pushere

Pusherele pot fi realizate din materiale diferite: metal, plastic, lemn, silicon. În general, acestea diferă în funcție de tipurile de capete, care pot fi:

  • Unilaterale - cu un singur capăt, adică o suprafață de lucru;
  • Bilaterale - varianta clasică: un capăt spatulă și celălat - toporaș;
  • Cu capăt din cauciuc (aceste variante sunt cele mai sigure);
  • Special pentru pedichiură: cu o spatulă mai mare.

De asemenea, pusherele diferă în funcție de formele capetelor: ovale, în formă de migdală, pătrate, rotunde, plate, convexe.

Există încă o diferențiere: în funcție de scopul de utilizare. Pusherele pot fi medicale (de exemplu, pentru îndepărtarea unghiei încarnate), pentru manichiură, pentru pedichiură (cu o spatulă mai lată).

Pusher cu capete plate.jpeg

La ce se folosește pusherul pentru manichiură?

Pusherul este necesar în primul rând pentru împingerea cuticulei și îndepărtarea pterigiului. Instrumentul are o formă comodă, optimă pentru eliberarea plăcii unghiale de pielea în exces, pentru a "deschide" spațiul de lucru la maximum.

 

Niciun alt instrument nu va deplasa stratul de piele moartă atât de delicat și eficient. Iar acest pas trebuie făcut în mod obligatoriu, deoarece:

  • cuticula crește constant, arată inestetic și duce la formarea franjurilor;
  • împiedică absorbția cremelor și uleiurilor în baza unghiei, pentru hidratarea acesteia.

Partea tăioasă a pusherului, sub formă de toporaș, cel mai adesea alături de o spatulă la capătul opus, este, de asemenea, o parte importantă. Cu ajutorul său, poți scăpa de impuritățile de sub unghie, faldurile laterale, poți ridica unghia încarnată, poți îndepărta pterigiul subțire.

Cum_utilizăm_pusherul.jpeg

De asemenea, pusherul este folosit pentru a curăța suprafața unghiilor, eliminând orice reziduuri de material vechi sau alte produse de manichiură.

 

Prin ce se deosebește pusherul de alte instrumente de manichiură?

Majoritatea pusherelor au două capete de lucru - de obicei, o spatulă și un capăt tăios în formă de toporaș. De aici și denumirea instrumentului: "pusher" din cuvântul englezesc "push" (a împinge, a apăsa), deoarece lopata împinge cuticula, iar "toporașul" servește pentru curățarea impurităților și a oricărui exces de produs.

Nu trebuie să confundăm pusherul cu trimmer-ul pentru cuticule, deoarece acesta din urmă este folosit pentru a tăia cuticula și franjurile și are un vârf dublu. Uneori, trimmer-ul este amplasat la capătul opus spatulei.

Utilizarea capetelor.jpeg

Deseori, pusherul este confundat cu chiureta de unghii, care are adesea două capete înguste ce servesc la îndepărtarea resturilor de piele moartă sau bătături din faldurile proximale.

 

Cum se utilizează pusherul?

Dacă folosești spatula pentru a împinge cuticula, în primul rând trebuie să aplici un remover pe cuticule, să aștepți aprox. 1 min ca acesta să acționeze, apoi să împingi ușor cu partea plată a instrumentului cuticula în jos, către patul unghiei.

Asigură-te că unghiul de înclinare al pusherului nu depășește 45 de grade. Nu apăsa prea tare, lucrează delicat. Nu lucra în aer: fixează degetele pe o suprafață plană pentru a minimiza riscul de accidente.

Impurități sub unghie sau pe suprafața ei? Utilizează toporașul pusherului pentru a le îndepărta.

 Cum utilizăm pusherul 2 .jpg

 

Alegerea corectă a pusherului

Atunci când alegem un pusher de cuticule, este important să acordăm atenție materialului din care este fabricat. Acordă preferință pusherelor realizate din oțel inoxidabil medical. Acestea sunt mai durabile și sunt mai ușor de dezinfectat.

 

Confort

Ia instrumentul în mână - dacă nu alunecă și în general te simți confortabil ținându-l, atunci ai în față o opțiune potrivită. De altfel, mulți producători zimțează mânerul pusherului pentru a preveni căderea din mână în timpul lucrului.

Pusher cu capăt tăios.jpeg

Forma vârfului

Alege pusherul în funcție de forma anatomică a plăcii unghiale. O opțiune universală, potrivită pentru toată lumea, este un capăt de formă ovală.

 

Suprafața spatulei

Înainte de a cumpăra, verifică întotdeauna suprafața spatulei – aceasta trebuie să fie netedă, fără fisuri sau zimți. În caz contrar, în procesul de lucru ar putea răni placa unghială și cuticula.

 

Pusher cu capete diferite.jpeg

Pe site-ul nostru, poți găsi toate variantele de pushere de care are nevoie un tehnician. Fie că vorbim despre cel cu capetele drepte și ascuțite, fie că avem nevoie de unul cu capete curbate sau, poate, o combinație a acestora.

 

Întreținere și depozitare

După fiecare utilizare, pusherul trebuie dezinfectat. Acest lucru poate fi facut cu o soluție antiseptică, prin fierbere sau sterilizare cu raze UV.

Depozitează pusherul într-un suport separat sau în compartimentul unei cutii alături de alte instrumente, la temperatura camerei, într-un loc uscat.

Atenție! Dacă pusherul dvs. este fabricat din plastic sau lemn, nu îl poți fierbe, astfel de instrumente pot fi tratate doar cu agenți de dezinfectare.

Depozitare pusher (1).jpg

Dacă folosim pusherul cu regularitate, este indicat să îl ducem la o ascuțire profesională, cel puțin o dată în an, pentru a ne asigura că beneficiem de performanța optimă și de calitatea necesară în obținerea unei manichiuri perfecte.

 

Pusherul de manichiură este un instrument indispensabil pentru îngrijirea cuticulelor și curățarea unghiilor. Prin utilizarea corectă a acestui mic instrument, putem obține o manichiură frumoasă și sănătoasă, fie că realizăm procedura individual, acasă sau că lucrăm într-un salon. Alegerea unui pusher de calitate și întreținerea corespunzătoare ne vor ajuta să ne bucurăm de unghii impecabile și de o îngrijire de calitate pentru mult timp.