Pensula de unghii – un instrument indispensabil în domeniul manichiurii și un atribut obligatoriu al fiecărui tehnician. Pensula nu este destinată doar creării unui design interesant și neobișnuit, cu ajutorul ei, poți de asemenea să dai forma unghiilor în cazul extensiilor, astfel că te ajută să lucrezi mai ușor cu gelul de construcție și acrigelul.

Astăzi, rafturile magazinelor specializate sunt pline de o varietate de pensule: materiale diverse, forme, grosimea și lungimea pămătufului. Dacă ești la început de drum, trebuie să știi că fiecare își are rolul său. Și ca să nu te pierzi în această diversitate, am explicat în acest articol în detaliu, câte tipuri de pensule pentru manichiură există, la ce folosește fiecare, cum o alegi pe cea potrivită ție și, ulterior, cum să le întreții. Așa că, hai să vedem!

 

Cuprins:

  • Tipuri de pensule: material, grosime, funcție
  • Tipuri de pensule în funcție de formă
  • Cum îți alegi pensulele dacă ești începător
  • Cum întreții și depozitezi pensulele?

 

 

Tipuri de pensule: material, grosime, funcție

Diversitatea pensulelor de unghii (1).jpg

Există trei criterii de bază prin care pensulele diferă între ele:

  • Materialul din care sunt fabricate;
  • Grosimea pămătufului;
  • Funcție, scopul pentru care este utilizată.

   

1. În funcție de material, firele pensulelor pot fi naturale, sintetice sau pot fi o combinație a acestora.

Pensulele cu fire naturale sunt cele mai scumpe. Părul are o structură poroasă, ceea ce face ca materialul să se mențină pe pensulă mai mult timp. De aceea, pensulele din fire naturale sunt potrivite pentru tehnica degrade, pictură în acuarelă, crearea umbrelor sau a unui desen ce trebuie realizat într-un ritm mai lent. Dezavantajul acestor pensule este că se deteriorează rapid în contact cu soluțiile pe bază de acetonă.

 

Pensulele cu fire sintetice dimpotrivă, sunt moi, astfel că materialul nu se reține mult timp pe acestea. La aplicarea desenului pe placa unghială, materialul se scurge rapid de pe pensulă și lasă urme. Pensulele cu fire sintetice se potrivesc perfect pentru realizarea liniilor și modelelor cu gel color.

Pensulă plată, pentru gel.jpeg


Pensulele cu fire combinate conțin atât fire naturali, cât și fire sintetice sau din nailon.

 

!Pe fiecare pensulă este indicat în mod obligatoriu din ce material sunt fabricați perii acesteia! 

Pe site-ul nostru găsești atât pensule din fire naturale, cât și sintetice, de diverse forme și grosimi. Consultă-le mai jos:

-   Pensule din fire naturale;

-   Pensule din fire sintetice.

 

2.  Următorul criteriu este grosimea pămătufului

Pentru a crea desing-uri cu elemente mari, este necesară o pensulă cu pămătuful gros, iar pentru linii subțiri și elemente mici - una subțire. Pe mânerul fiecărei pensule este indicat un anumit număr, care denotă grosimea pămătufului. Pensulele cu cel mai subțire pămătuf sunt marcate cu 0, 00, 000, iar cele mai groase - cu cifre mai mari, spre exemplu 6. Cu alte cuvinte, cu cât este mai gros pămătuful pensulei, cu atât este mai mare numărul.

Tipuri de pensule după grosime.jpeg


3.  În funcție de scopul utilizării, pensulele se împart în următoarele categorii:

Pensule pentru ojă semi

Nu îți place pensula care vine în sticluța de ojă semi? Atunci să știi că, pentru aplicarea materialului, poți cumpăra o pensulă separată, pe care o alegi în funcție grosimea și lungimea dorită a pămătufului.

 

Pensule pentru acryl

Pensulele pentru acryl sunt compuse din fire dure și au un vârf ascuțit. Sunt potrivite pentru lucrări în acuarelă. Vârful subțire facilitează desenarea detaliilor mici și a celor mai fine linii în modele.

 

Pensule pentru gel

Pensulele pentru gel au forma pămătufului pătrată sau dreptunghiulară și sunt compuse din fire dure, aspre. În funcție de cât de dens îți dorești să fie pămătuful pensulei, pe site-ul nostru ai câteva variații de pensule pentru gel, din fire sintetice, de la nr. 4 la nr. 7.

 

Pensule pentru design

Pot avea diferite grosimi și forme, deoarece opțiunile de design sunt foarte variate. Cu ele se pot realiza picturi, desene în volum, modele elegante cât și obiecte modelate direct pe unghie.

 

 

Tipuri de pensule în funcție de formă

La prima vedere, ar putea părea că există o varietate de forme de pensule disponibile în magazine. Dar, în realitate, nu sunt atât de multe. Să ne familiarizăm cu formele și funcțiile principale pe care le îndeplinește fiecare.

Tipuri de pensule după formă.jpg


Pensula pentru puncte

Este pensula cu cel mai subțire pămătuf, cu dimensiuni care variază de la 000 la 2. Din punct de vedere al formei, amintește de un vârf ascuțit. Este perfectă pentru conturarea celor mai mici detalii într-un desen. În timpul lucrului, pensula trebuie ținută vertical față de unghia naturală și trebuie înmuiată în culoare doar vârful acesteia.

 

Pensula Liner - pentru linii

Pensula Liner are un pămătuf cu o grosime de până la 2 mm, iar lungimea vârfului este de 2-3 cm. Această pensulă este destinată trasării liniilor subțiri. Este potrivită pentru realizarea modelelor geometrice sau a celor cu efect de dantelă. De asemenea, se potrivește pentru lucrul cu oja semi și vopselele acrilice. De menționat că pentru a lucra cu îndemânare cu o astfel de pensulă ai nevoie de experiență.

Dacă ești în căutarea pensulei pentru liniile perfecte, o găsești pe site-ul nostru, în diverse lungimi și grosimi, din fire sintetice, produse de către cel mai cunoscut brand în domeniu – Roubloff. Cel puțin două dintre aceste pensule nu trebuie să lipsească din colecția ta: Liner Roubloff – 10/0 DS43R cu firele subțiri și lungi – pentru trasarea liniilor cu o precizie deosebită. Și Liner Roubloff - 10/0 Ds13r – cu firele scurte, perfectă pentru trasarea liniei smiley –ului la french.

   

Pensula limbă de pisică

Pensulă limbă de pisică.jpeg

Pămătuful acestui tip de pensulă este pătrat sau dreptunghiular, iar spre vârf se îngustează, așa că forma amintește de limba unei pisici sau de o petală a unei flori. De obicei, această pensulă este utilizată pentru a crea picturi chinezești cu ornamente vegetale. De asemenea, cu experiență, poate înlocui pensula pentru puncte sau pensula cu vârf oblic și poate realiza modele complexe, precum valuri sau aplicarea sclipiciului. În magazinul nostru online le găsești în trei dimensiuni diferite:

Pensula Unghii Roubloff Kolinsky - AK93R Nr.3;

Pensula Unghii Roubloff Kolinsky - AK93R Nr.4

Pensula pentru gel Roubloff - GN93R Nr.5.

 

Pensula în formă de evantai

În acest caz, numele spune totul. Pensula în formă de evantai este numită astfel, deoarece firele sale se deschid într-un semicerc. Cu ajutorul acestei pensule se poate distribui sclipiciul pe unghie, se poate aplica glitter, se poate estompa desenul, se poate crea un fundal blurat. De asemenea, este perfectă pentru efectul de ombre și gradient.

Pensulă de tip evantai.jpg


Pensula plată

Această pensulă este potrivită pentru începătorii care doresc să exerseze tehnica de lucru. Suprafața de lucru lată permite aplicarea uniformă a materialului pe unghii. Cu ajutorul unei astfel de pensule, poți lua mai multe culori în același timp și poți crea un model complex. De asemenea, pensula plată, cum este cea de la Rubloff - nr 6 DSGCR este potrivită pentru crearea modelelor cu degrade și ombre.

 

Pensula oblică

Este o pensulă plată, tăiată în unghi 45 de grade. Pensula dată este potrivită pentru realizarea elementelor identice, crearea unor imagini în volum, linii pe diagonală. Pensula oblică este, de asemenea, potrivită pentru realizarea french-ului. Ca si în cazul pensulei plate, cu pensula oblică poți lua mai multe culori simultan și crea un design complex.

Pensulă oblică pentru french (1).jpg

Pensula ovală

Se aseamănă cu pensula lată, dar are marginile pămătufului rotunjite. Este perfectă pentru aplicarea ojei semi și poate fi folosită și pentru design. De exemplu, cu un singur gest al acestei pensule poți crea o petală perfectă pentru o floare.

 

Dots

Dots este un instrument special cu bile de diferite dimensiuni la ambele capete. În principiu, dots este considerat o pensulă, deoarece cu ajutorul său se pot crea puncte și chiar picturi pe unghii. În unele cazuri, poate înlocui pensula pentru puncte și pensula liner.

Dots.jpeg


Pensula din silicon

Pensula din silicon este un instrument care are vârful din silicon în loc de fire. Forma vârfului poate fi foarte variată. Pe pensulele din silicon materialele nu se scurg, ceea ce facilitează lucrul la crearea design-ului. Un alt avantaj important al acestor pensule este durată de viață mai mare comparativ cu pensulele obișnuite. Pe site-ul nostru le găsești atât în varianta la set, cu vârful de diferite forme, cât și la bucată, cu vârful diagonal:

-   Pensulă din silicon, set de 5 buc.

-   Pensulă din silion, o bucată.

 

Cum îți alegi pensulele dacă ești începător

Trebuie să cumperi toate tipurile de pensule de la bun-început? Desigur că nu! Este suficient să le achiziționezi doar pe cele necesare la început, iar pe parcurs, pe măsură ce te familiarizezi cu noi tehnici, îți vei completa colecția și cu celelalte tipuri.

  • Înainte de a cumpăra o pensulă, îți recomandăm mai întâi să o ții în mână. Trebuie să îți fie comodă în mână.
  • Asigură-te să fie bine fixat capul pensulei de mâner. În caz contrar, în timpul lucrului, s-ar putea ca pensula să miște sau să cadă și rezultatul nu va fi unul reușit.
  • Pentru început, este mai bine să alegi pensule din fire sintetice, deoarece sunt mai ieftine decât cele din păr natural. Dacă se deteriorează în timpul lucrului, nu vei regreta achiziția, mai ales că ești la început și abia înveți să lucrezi.
  • Acordă atenție firelor pensulei - acestea nu ar trebui să fie haotice, răzlețe, ci fixate bine în pămătuf. Iar dacă găsești fire răzlețe în timpul lucrului, le poți tăia cu grijă cu foarfecele, lăsând câțiva milimetri de la bază (lucrul dat este necesar pentru a evita căderea ulterioară a firelor).

Cum alegi pensulele potrivite.png

 

Întreținerea și depozitarea pensulelor

Întreținerea și depozitarea corespunzătoare a pensulelor te va ajuta să le prelungești durata de viață. Iar pentru a face acest lucru corect, iată câteva sfaturi simple pe care trebuie să le urmezi:

  • Utilizează pensulele doar în scopul indicat al acestora. Nu le folosi pentru a desena pe hârtie, pentru că vei distruge firele.
  • Pensulele noi sunt acoperite cu un adeziv de protecție, care trebuie îndepărtat cu un șervețel.
  • Pensulele pentru acryl trebuie clătite cu apă, în timp ce pensulele pentru gel nu trebuie să intre în contact cu apa.
  • Dacă lucrezi cu vopsea acrilică, este recomandat să clătești pensula după fiecare utilizare. Acest lucru se datorează faptului că vopseaua acrilică se usucă destul de repede pe firele pensulei și îngreunează realizarea desenului. Încercarea de a îndepărta vopseaua acrilică uscată cu un produs care conține acetonă poate deteriora firele de pensulă și, în consecință, însăși pensula.
  • Clătește pensulele în apă călduță sau rece. Este important să faci acest lucru în direcția firelor și să treci ușor cu degetele prin ele.

Întreținerea pensulelor.jpg

  • Nu ține pensula în apă prea mult timp, pentru că o poți deteriora. După spălare, obligatoriu lasă pensula să se usuce.
  • Dacă pensula s-a îndoit puțin, ține-o în apă fierbinte timp de 2 minute, apoi las-o la uscat.
  • Utililează pensula doar după ce s-a uscat complet. În caz contrar, s-ar putea să întâmpini probleme în timpul lucrului și nu vei putea obține un rezultat de calitate.
  • Pentru a curăța pensulele de ojă semi , utilizează o bază vâscoasă. Pune o picătură de bază pe o suprafață și curăță pensula în ea. Apoi șterge-o ușor cu un șervețel din hârtie, fără a îndoi firele. Sau poți poți folosi soluții speciale pentru curățarea pensulelor de manichiură.
  • În timpul lucrului, ține pensula departe de lampa de unghii pentru a nu polimeriza din greșeală materialul de pe firele acesteia.
  • Dacă folosești o paletă pentru amestecarea culorilor, asigură-te că suprafața acesteia nu este aspră ca să nu deteriorezi firele pensulei.
  • Dezinfectarea pensulelor nu este necesară.
  • Depozitează pensulele în poziție verticală, cu firele în sus, pentru a nu le deteriora. Pensula trebuie să fie bine uscată.

 

Suport pentru pensule.jpg

  • De asemenea, poți utiliza suporturi speciale transparente care se pun pe firele pensulei pentru depozitare. Firele trebuie să fie complet uscate în acest caz.
  • Depozitează pensulele într-o husă sau într-o trusă specială pentru a le proteja de expunerea la lumină și praf. Este recomandat ca acest suport să nu fie transparent, ca să nu permită pătrunderea luminii solare sau artificiale pe pensule.

 

Pensulele de unghii, de calitate sunt instrumentele obligatorii în colecția fiecărui tehnician! Cu ajutorul lor, poți realiza orice design, iar astfel poți adăuga un plus de eleganță manichiurii tale sau a clientei.

Accesează magazinul nostru online – https://www.annettenails.ro/ - și vezi ce alte accesorii și produse lipsesc din colecția ta și adaugă-le chiar acum în coș, căci vorba vine: ,,de ce să lași pe mâine, ce poți cumpăra azi?!’’