Acrigelul este cunoscut și sub denumirea de poligel, revogel sau poliacril. În ciuda acestei diversități de nume, este același material care îmbină cele mai bune proprietăți ale gelului și a pudrei acrilice pentru extensia unghiilor. Materialul a preluat rezistența pudrei acrilice și plasticitatea gelului, rezultatul fiind un produs ce a depășit așteptările tehnicienilor.

 

În acest articol:

  • Caracteristicile și avantajele acrigelului
  • Extensia unghiilor cu acrigel
  • Acrigelul - care este mai bun?


Caracteristicile și avantajele acrigelului

Acrigelul este un material dens și elastic, asemănător plastilinei. Poate fi comercializat atât în tuburi (chiar dacă este mai dificil să controlezi cantitatea de material expulzat, se consideră mai practic deoarece evită intrarea particulelor mici de praf sau a altor reziduuri), cât și în cutie. Datorită plasticității sale, poligelul nu se scurge nici pe pensulă, nici pe unghii, ceea ce face foarte ușor de lucrat cu el în construcția și protecția unghiilor.

Protecție cu acrygel.jpg

Poligelul oferă un set de avantaje, printre care:

  • Aplicare ușoară și rapidă;
  • Nu se scurge în procesul de lucru;
  • Timp de polimerizare rapid;
  • Corectarea unghiilor de formă trapezoidală;
  • Reparația crăpăturilor de pe unghiile tehnice;
  • Restaurarea unghiilor traumatizate;
  • Protecția plăcii unghiale.

Un mare avantaj al poligelului este că nu are miros și este complet inofensiv, ceea ce îl face potrivit pentru persoanele predispuse la alergii.

Cu acrigelul, poți construi unghii atât pe tipsuri, cât și pe șabloane. Nu se usucă imediat în contact cu aerul, astfel că poți lucra cu acesta într-un ritm liber, ceea ce este foarte convenabil pentru începători.

Consistență_acrygel.jpeg

Există o diversitate de culori pentru poligel, cea mai populară, însă, este nude-ul, asemănător culorii naturale a plăcii unghiale sau acrigelul camouflage. Pe site-ul nostru, găsești ambele variante de produs, atât nude - pentru realizarea french-ului clasic, cu ajutorul Revogelului Classic French, cât și în diverse culori, precum Acrigelurile color de la Mack’s, potrivite atât pentru protecția unghiei naturale, cât și pentru extensii.

Acrygeluri color.jpeg

Consultă aici toate acrigelurile disponibile pe site-ul nostru.

Tehnicienii remarcă printre avantajele poligelului, de asemenea, că:

  • Necesită puțină pilire, ceea ce reduce din timpul de construcție a unghiei.
  • Nu se desprinde de placa unghială, nu creează bule de aer și exfolieri atunci când este aplicat corect.

Toate acestea, împreună cu prețul accesibil, au făcut din poligel liderul în rândul materialelor pentru construcția unghiilor. Prin urmare, mulți tehnicieni începători practică tehnica de extensie a unghiilor cu ajutorul acrigelului.

 

 

Extensia unghiilor cu acrigel

Să urmărim procesul de extensie a unghiilor naturale, pas cu pas, cu utilizarea acrigelului. Înainte de a realiza extensia, este obligatoriu să se realizeze manichiura clasică, prin stilizarea cuticulei.

1.  Etapa de pregătire a unghiilor pentru aplicarea acrigelului este foarte similară cu cea de pregătire a unghiilor pentru aplicarea ojei semi. La această etapă, unghiile neapărat se pilesc cu un buffer, pentru a îndepărta strălucirea lor naturală și se șterg de praf.

Pregătirea_plăcii_unghiale.jpeg

2. Mai apoi, se aplică șabloanele pentru construcția unghiilor și se degresează suprafața acestora.

3. Unghia este acoperită cu primer, fără a atinge pielea din jur. Acest lucru asigură o aderență puternică a materialului pe unghie, astfel că stratul de bază devine opțional.

4. În timpul aplicării acrigelului, pensula trebuie înmuiată constant în lichid. Acest lucru trebuie făcut pentru ca acrigelul să nu îmbibe firele pensulei.

5. Aplică o bulă de poligel pe placa unghială, fie cu ajutorul pensulei, fie direct din tub.

Aplicare bulă material.jpg

6. Prin presarea materialului cu pensula, distribuie-l uniform pe întreaga suprafață a unghiei și pe lungimea dorită, conform șablonului. Fii atentă în zona cuticulei, unde materialul ar trebui să fie aplicat în strat mai subțire.

7.  Când ești mulțumită de rezultat, polimerizează materialul în lampă: pentru o lampă LED, va fi nevoie de 30-60 de secunde, în timp ce într-o lampă UV - 60-120 de secunde.

8. Dacă este necesar, poți aplica o a doua bulă de material pentru a întări zona de stres. Distribuie materialul uniform și polimerizează după timpul indicat mai sus.

Distribuirea materialului.jpg

9.  Pilește unghia tehnică pentru a obține forma dorită.

Pilirea formei.jpg

10. Poți continua prin aplicarea unui design sau pur și simplu poți acoperi unghia cu un strat de culoare. Iar la final aplică top coat-ul și nu uita să îndepărtezi stratul de dispersie.

Aplicarea culorii.jpg

Aceasta este tehnica de bază a construcției unghiilor cu poligel. Desigur, ea poate varia în funcție de tipul construcției (pe tipsuri, pe șabloane, dacă se realizează un french sau dacă este doar o protecție a unghiei fără extensie).

 

 

 

Acrigelul - care este mai bun?

Astăzi piața propune o varietate de tipuri de acrigel, încât este dificil să decizi care este cel mai bun. Noi te ajutăm și îți prezentăm câteva criterii pe care ar trebui să iei în considerare, ca să nu dai greș în alegerea corectă:

  • Consistența medie, astfel încât acrigelul să nu se întindă, dar nici să nu fie foarte vâscos. Trebuie să existe un echilibru pentru a putea extinde și proteja ușor placa unghială cu acrigel.
  • La deschiderea ambalajului, materialul nu trebuie să aibă un miros puternic. Și după aplicarea acrigelului, clienta nu ar trebui să dezvolte reacții alergice.
  • În timpul polimerizării, nu trebuie să existe senzații de arsură sau înțepături ale unghiei.

Tipuri de acrygel.jpeg

Poligelul este un material potrivit chiar și pentru începătorii care au dificultăți în lucrul cu gelul, și doresc să exerseze tehnica. Cu acest material, extensia unghiei sau crearea unui design devine un proces ușor și rapid.