Domeniul Nails este în continuă dezvoltare! Știm deja materialele clasice pentru extensia unghiilor – șabloanele - și, cu siguranță, orice tehnician cunoaște să lucreze cu acestea. Însă, recent, piața a fost cucerită de o nouă tehnică de extensie a unghiilor – tipsurile gel.

Deoarece le-am încercat și noi, și cursantele noastre, și suntem încântați de ele, ne-am propus în acest articol să îți prezentăm și ție ce sunt tipsurile gel, care sunt avantajele pe care le oferă și cum să le utilizezi corect.

 

Ce sunt tipsurile din gel: avantaje și dezavantaje

Tipsurile de plastic sunt cunoscute și prezente pe piață de mult timp, însă tehnicienii au avut anumite critici la adresa lor. De exemplu, cele care se aplică cu super glue afectează placa unghială din cauza compoziției chimice a lipiciului, iar plasticul din care sunt produse nu se fixează bine și nu rezită mult timp.

Tipsuri gel.png

Ulterior, ele au fost înlocuite de tipsurile reutilizabile, cu care a devenit mai ușor de lucrat. Dar perfecțiunea nu are limite – așa că, tehnologiile în manichiură au dezvoltat tipsurile din gel, care permit obținerea unor extensii perfecte într-un timp mult mai scurt, ceea ce le face foarte potrivite pentru lucrul în salon, unde fluxul de clienți este constant. Acestea sunt create dintr-un gel moale și flexibil, cu caracteristici superioare în procesul de extensie a unghiilor.

 

Printre avantajele tipsurilor gel se numără:

  • Viteza de lucru: procesul durează mai puțin timp în comparație cu extensia clasică a unghiilor, pe șabloane;

  • Aderență perfectă cu unghia naturală, datorită formei tipsului care imită placa unghială;

  • Vârf liber rezistent;

  • Elasticitate în zona cuticulei;

  • Lungimea unghiilor crescute poate fi scurtată rapid cu ajutorul frezei de unghii;

  • Practice în lucru chiar și pentru începători;

  • Pot fi îndepărtate de pe unghiile naturale cu ajutorul frezei sau prin tehnica de înmuiere, deoarece materialul este solubil;

Diversitatea formelor și lungimilor tipsurilor gel.jpg

  • Rezistență ridicată (până la o lună!) datorită aderenței perfecte;

  • Nu traumatizează unghia naturală în timpul purtării: nu se îndoaie, nu crăpă, nu se rup, nu distorsionează placa unghială;

  • Potrivite pentru toate tipurile de unghii, inclusiv cele complexe;

  • Ușor de finisat. Uneori poți renunța chiar și la pila de final - ceea ce reduce cantitatea de praf, avantaj important pentru sănătatea tehnicianului și a clientului.

 

Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje ale tipsurilor din gel:

  • Acestea au deja o arhitectură construită – ceea ce înseamnă că va trebuie să corectezi câtuși de puțin tipsul înainte de pregătirea unghiilor pentru extensie;

  • Corectarea rezultatului după polimerizarea materialului durează mai mult timp. Trebuie să îndepărtezi "treapta" - zona în care marginea tipsului intră în contact cu placa naturală a unghiei;

  • Înainte de aplicarea pe unghie, tipsurile cu suprafața interioară netedă trebuie șlefuite. Există, totuși, și tipsuri din gel cu o suprafață interioară mată.

Extensia unghiilor cu tipsuri gel

Iată de ce produse și ustensile vei avea nevoie pentru extensia unghiilor cu tipsuri din gel:

  • Bază elastică;

  • Șervețele fără scame;

  • Degresant;

  • Primer, în cazul în care baza nu este suficient de aderentă;

  • Pensulă pentru îndepărtarea prafului;

  • Instrumentar pentru pregătirea unghiilor și cuticulei: buffer, pilă, freză de unghii, forfecuță sau clești;

  • Lampă pentru polimerizare.

 

Acum, despre tehnica extensiei cu tipsurile din gel, pas cu pas:

1. Realizăm manichiura clasică: îndepărtăm materialul vechi (dacă există), pregătim placa unghială, stilizăm cuticula, dăm forma și lungimea unghiilor etc.

Pregătirea unghiilor.jpg

2. Alegem dimensiunea tipsului potrivit formei unghiei. Dacă este necesar, corectăm forma cu o pilă.

3. Șlefuim partea interioară a tipsului. Îndepărtăm praful cu pensula. Suprafața este ștearsă cu un șervețel fără scame înmuiat în degresant.

Partea interioară a tipsului.jpg

4. Pilim suprafața unghiilor naturale cu un capăt de freză cu abrazivitate mică sau cu o pilă moale. Le degresăm, aplicăm un dehidrator și un primer.

5. Aplicăm un strat de bază rubber și polimerizăm.

6. Aplicăm bază pe partea interioară a tipsului, creând o picătură.

7. Poziționăm tipsul la o distanță de 1-2mm de cuticulă și îl aplicăm pe unghie sub un unghi de 45*. Presăm ușor și uniform tipsul pe toată suprafața plăcii unghiale.

Poziționare tips.jpg

8. Polimerizăm.

9. Dacă există scurgeri - le îndepărtăm cu ajutorul unui capăt de freză subțire.

10. Pilim ușor suprafața unghiei și nivelăm treapta de material din zona cuticulei cu restul suprafeței.

Corecția suprafeței.jpg

11. Dacă există imperfecțiuni sau denivelări, le corectăm cu bază sau gel, polimerizăm și uniformizăm totul cu pila sau bitul la final.

Pila de final.jpg

12. La sfârșit, realizăm design-ul dorit.

Aplicare culoare.jpg

 

Trucuri în lucrul cu tipsurile gel

1. Pentru a ușura procesul de alegere a tipsurilor potrivite după forma și dimensiunea unghiilor naturale, poți aplica o cantitate mică de lichid ce conține acetonă pe suprafața interioară a tipsului în zona de fixare cu unghia naturală. Apoi, trebuie să îl strângi ușor și să-l rulezi în formă de tub.

2. Este esențial să ai mereu la îndemână tipsuri din gel de diferite dimensiuni, lungimi și culori. Astfel, vei putea să alegi cu exactitate formele potrivite pentru fiecare clientă! Pe site-ul nostru le găsești în 4 forme, a câte 12 mărimi fiecare. Consultă-le pe toate aici:

Tipsuri gel.jpg

 

3.  Pentru fixarea tipsului pe unghie, pregătește în prealabil o lampă portabilă. Cu aceasta îți va fi mai ușor să ții vârful tipsului cu o mână și să polimerizezi materialul cu cealaltă, ținând lampa deasupra unghiei. Această metodă (fixarea statică a tipsului pe unghie și polimerizarea simultană) te va ajuta să eviți formarea de bule de aer nedorite - principala cauză pentru care tipsurile din gel se desprind pe parcursul purtării.

Lampă de unghii portabilă.jpg

4. Înainte de aplicarea materialelor de final pe tipsurile din gel (bază, ojă semi sau top cu efect), este obligatoriu să șlefuiești suprafața tipsului cu buffer, să îndepărtezi praful și să o degresezi. Acest lucru va asigura aderența materialului cu tipsul, și, de asemenea, va preveni decolarea materialului, exfolierea sau apariția crăpăturilor.

 

Pe site-ul nostru https://www.annettenails.ro/, găsești nu doar tipsuri din gel, ci inclusiv tipsuri lichide și șabloane de unică folosință, în funcție de suportul cu care preferi să lucrezi.
Alături de acestea, ai o varietate de multe alte produse originale și calitative, create special pentru nevoile și preferințele tale, la super prețuri și cu livrare rapidă, direct la ușa ta!