’’Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei’’, deoarece o manichiură îngrijită atrage atenția, provoacă admirație în rândul celor din jur, oferă încredere și reflectă individualitatea femeii.
Acum 10 ani, trebuia să avem grijă la fiecare 3-5 zile, să reîmprospătăm manichiura cu un strat nou de ojă simplă, iar astăzi, datorită ojei semipermanente, avem posibilitatea de a uita de grija manichiurii pentru 2-3 săptămâni, economisind astfel mult timp.
Dar ce este de fapt oja semipermanentă? Care sunt alte avantaje sale? Cum o depozităm ca să ne putem bucura de proprietățile ei cât mai mult timp? Hai să explorăm împreună răspunsul la toate aceste întrebări, în articolul nostru de mai jos.
În acest articol:
- Ce este oja semipermanentă și care sunt avantajele ei?
- Tipuri de oje semipermanente
- Cum alegem oja semipermanentă?
- Depozitarea ojei semi
- Termenul de valabilitate
Ce este oja semipermanentă și care sunt avantajele ei?
Oja semipermanentă este o combinație între oja obișnuită pentru unghii și gelul de construcție, de aceea și poartă acest nume. Produsul îmbină cele mai bune calități ale ambelor tipuri de materiale: culoare intensă și rezistență până la 2-3 săptămâni.
Se aplică pe placa unghială la fel de ușor ca oja obișnuită, ceea ce permite utilizarea sa fără dificultate și acasă.
Datorită faptului că oja semipermanentă a preluat proprietățile gelului, nu numai că are o rezistență care permite purtarea ei timp de 2-3 săptămâni, ci și oferă unghiei o protecție suplimentară.
Oja semipermanentă se polimerizează în lampa UV/LED, ceea ce durează în medie 60-120sec. Desigur, achiziționarea unei lampi implică cheltuieli suplimentare, dar merită menționat că lampa pentru polimerizarea ojei semipermanente îți va fi de folos între 3 și 5 ani!
Există un mit conform căruia oja semipermanentă deteriorează unghiile, le subțiază și le face fragile. După cum am zis, este doar un MIT!
Oja semipermanentă în sine nu afectează placa unghială. Aceasta poate fi afectată doar în cazul aplicării și îndepărtării incorecte a materialului, precum și dacă clienta își îndepărtează individual materialul.
Tipuri de oje semipermanente
- Clasice
- Camuflaj
- Cu sclipici
- Cat eye
- Acuarelă
- Vitraliu
- Termo
- Cameleon
- Fluorescente
Cum alegem oja semipermanentă?
Pentru început, trebuie menționat faptul că rezistența manichiurii nu depinde de oja semipermanentă în sine, ci de pregătirea corectă a plăcii unghiale înainte de aplicare și de alegerea adecvată a bazelor și a top coat-ului.
Despre cum alegi baza pentru ojă semi afli ma multe detalii în articolul nostru Ce este PH-ul bazelor pentru oja semipermanentă? Iar despre topul potrivit citește în articolul Ce este top coat-ul și cum îl alegem?
În mare parte, alegerea unui anumit brand de ojă semipermanentă depinde exclusiv de preferințele tale. Dar haide, totuși, să analizăm la ce aspecte ar trebui să fii atentă în momentul alegerii.
Vâscozitate: Unii preferă un material mai lichid, în timp ce alții preferă unul mai dens. Merită menționat că un material mai lichid va trebui aplicat în mai multe straturi, în timp ce unul mai dens poate fi aplicat într-un singur strat. Ojele semi AnnetteNails au o vâscozitate medie și o textura cremoasă și fluidă, ceea ce permite aplicarea ușoară și uniformă a acestora pe suprafața unghiei.
Pensula: Producătorii ne bucură cu o gamă largă și încearcă să satisfacă toate cerințele posibile. Există pensule de tip evantai și pensule pătrate. La unele branduri, pensulele sunt mai lungi, în timp ce la altele sunt mai scurte. Aici, din nou, totul depinde de preferințele tale. Produsele noastre dispun de pensule de formă de tip evantai, din fire sintetice de cea mai bună calitate, astfel încât materialul este distribuit uniform pe toată suprafața unghiei.
ATENȚIE! Înainte de a cumpăra oja semipermanentă, verifică întotdeauna pensula de eventuale defecte! Uneori, firele pensulei pot fi răzlețe sau pot lipsi complet.
Pigmentare: Ojele semipermanente bine pigmentate au o textură mai densă și, de obicei, se aplică într-un singur strat. Dar trebuie să fii atentă la faptul că pentru astfel de oje semipermanente este necesară o lampă de polimerizare cu o putere de cel puțin 48 W. Lămpile cu o putere mai mică, de exemplu, de 24 W, nu sunt potrivite - oja pur și simplu nu se va polimeriza complet, ci doar la suprafață, iar in interior va rămâne lichidă.
Ojele semipermanente de la AnnetteNails sunt flexibile, cu o formulă inovatoare extrapigmentată. Se așază ideal peste bază, nu se scurg și nu se adună pe laterale și pe vârful liber.
Miros: Unele oje semipermanente au un miros chimic puternic, înțepător, în timp ce altele au un miros plăcut. Dacă ești foarte sensibilă la mirosuri, asigură-te că acorzi atenție acestui aspect, altfel procedura de manichiură se poate transforma într-o adevărată tortură.
Volumul recipientului: La prima vedere, poate părea că în fața ta sunt recipiente complet identice, dar nu este așa. La același preț, unii producători oferă un volum mai mic, în timp ce alții oferă un volum mai mare. Și dacă ojele a doi producători diferiți se potrivesc perfect în toate celelalte aspecte, cu siguranță va fi mai avantajos să alegi un recipient mai voluminos.
Compoziția și hipoalergenitatea materialului: Dacă ești alergică, cel mai bine ar fi să achiziționezi oje semipermanente hipoalergenice. Iar dacă vrei să înțelegi și să deosebești compoziția diverselor tipuri de materiale, îți recomandăm să te înscrii la unul dintre cursurile noastre de manichiură de bază - Stilist Protezist de Unghii, Level 1.
Depozitarea ojei semi
Pentru a evita deteriorarea compoziției ojei semipermanente, trebuie să respecți câteva reguli simple de depozitare.
- Ojele semipermanente nu trebuie expuse la lumina soarelui. Din cauza expunerii la razele ultraviolete, materialul poate deveni dens sau pot apărea cocoloașe în interiorul său. Pentru a proteja ojele semipermanente de lumină, producătorii le ambalează în recipiente negre (mai rar colorate).
Cu toate acestea, nu este recomandat să pui ojele semipermanente în apropierea ferestrei, mai bine să le păstrezi într-un spațiu întunecat sau într-o cutie specială departe de lumina soarelui. Din același motiv, nu uita să închizi bine capacul recipientului după utilizare.
ATENȚIE! Aplicarea ojei semi se face, de obicei, în apropierea lămpii de polimerizare. Așază sticluța de oja semipermanentă astfel încât lumina de la lampa de unghii să nu cadă direct pe ea, altfel oja semipermanentă se va îngroșa.
- Nu depozita ojele semipermanente în apropierea caloriferelor sau a altor sisteme de încălzire. De asemenea, evită să expui ojele semi la diferențele bruște de temperatură. Toate acestea afectează negativ compoziția ojei semipermanente. Varianta ideală de depozitare este o cameră sau un spațiu cu o temperatură constantă.
- Nu agita ojele semipermanente. Din cauza agitării, pot apărea bule de aer în interiorul acesteia, ceea ce poate provoca aplicarea problematică a materialului pe unghii. De asemenea, aderența între materiale și unghia naturală este afectată, astfel că la scurt timp poate apărea exfolierea materialului sau crăpături ale acestuia.
- Dacă transporți frecvent ojele semipermanente, asigură-te că le păstrezi într-o cutie specială cu fixatoare pentru recipiente.
Termenul de valabilitate al ojei semi
Termenul de valabilitate standard pentru oja semi este de 3 ani. Cu toate acestea, termenul poate fi diferit datorită caracteristicilor materialului. În mod obișnuit, termenul de valabilitate al ojei semi, producătorul îl stabilește individual și îl indică pe ambalajul recipientului.
Toate aceste de oje semi le găsești pe site-ul nostru https://www.annettenails.ro/, alături de multe alte produse create special pentru nevoile și preferințele tale!
Intră chiar acum și completează-ți colecția cu produse originale și de calitate, pe care le folosește orice profesionist din domeniu!