Un factor cheie pentru o aderență perfectă între materialul artificial și unghia naturală constă în pregătirea corectă a plăcii unghiale. Aderența poate fi asigurată prin utilizarea produselor speciale, precum primerul și dehidratorul. Compozițiile și proprietățile acestor lichide asigură rezistența manichiurii din momentul realizării până la întreținerea acesteia după 2-4 săptămâni. Cel mai important, este să cunoști diferența dintre aceste produse și în ce ordine ar trebui să le aplici.

Iar noi îți venim în ajutor și de această dată, astfel că am prezentat în acest articol top 3 cele mai populare întrebări ale clienților noștri despre dehidrator și primer, și am detaliat care sunt funcțiilor lor, diferențele dintre acestea și căror aspecte trebuie să oferi atenție atunci când le alegi.


În acest articol:

  • Ce este dehidratorul pentru unghii?

  • Primerul de unghii: ce este și la ce folosește

  • Top 3 întrebări despre primer și dehidrator


Ce este dehidratorul pentru unghii?

Dehidratorul (cunoscut și ca nail-prep) este un produs pentru degresarea și dezinfectarea plăcii unghiale înainte de aplicarea gelului sau a ojei semi. Acesta se aplică înainte de primerul cu acid sau non-acid. Este utilizat în mod obligatoriu în tehnica de extensie a unghiilor sau manichiura cu oja semipermanentă pe unghiile care suferă de hiperhidroză. Dacă nu se utilizează defel un dehidrator, există riscul ca unghiile tehnice să nu reziste mult timp, iar oja semipermanentă se va exfolia rapid (fie pe bucăți, fie de-a întregul)

Dehidratorul poate fi inclus în compoziția dezinfectanților sau poate fi comercializat ca produs separat (în recipient cu pensulă).

 

Un dehidrator de calitate îndeplinește următoarele funcții:

  • restabilește nivelul natural de pH al unghiei;

  • curăță unghia de impurități și urme de grăsime;

  • elimină excesul de umiditate de pe suprafața plăcii unghiale, asigurând o aderență perfectă cu materialul artificial.

 

Dehydrator Gelaxyo.jpeg

 

Cum se aplică corect dehidratorul?

Produsul sub formă de spray trebuie aplicat pe un șervețel care nu face scame și cu acesta ștergi unghia, încercând să nu atingi cuticula și faldurile laterale;

Dehidratorul lichid, din recipient, trebuie aplicat pe unghie cu pensula într-un strat subțire, de la cuticulă spre vârful liber, îndepărtând excesul de pe pensulă prin apăsarea ușoară a acesteia pe gura recipientului.

Dehidratorul se usucă la contactul cu aerul.


Primerul de unghii: ce este și la ce folosește

Următorul produs care se aplică pe suprafața unghiei înainte de baza pentru ojă semi, este primerul.

Primerul funcționează ca un strat de bază pentru aplicarea ulterioară a materialului (gel color sau ojă semipermanentă) și protejează unghiile naturale de acțiunea altor materiale necesare în procedura de manichiură.

Primerul, de asemenea, servește ca un scut de protecție împotriva contactului unghiilor cu substanțele chimice din produsele pentru curățenie. Excluderea acestui produs din tehnica de pregătire a unghiilor pentru procedura de manichiură poate cauza exfolierea materialului artificial.

Primer non-acid Gelaxyo.jpeg


Primerul îndeplinește următoarele funcții:

  • funcționează ca o bandă dublu adezivă (primerul non-acid), astfel că asigură aderența dintre unghia naturală și materialele aplicate ulterior;

  • usucă și dezinfectează suprafața unghiei (primerul acid), eliminând riscul dezvoltării ciupercilor sau a infecțiilor sub material. În același timp, sunt îndepărtate toate particulele de produse străine și grăsimea naturală a pielii (cu care dehidratorul poate să nu facă față), fără a usca excesiv straturile interioare ale unghiei;

  • protejează suprafața unghiilor de acțiunea substanțelor din compoziția gelurilor, ojelor semi, în cazul aplicării lor frecvente;

  • prelungește durata de purtare a manichiurii fără riscul apariției exfolierilor și crăpăturilor.


Primer acid și non-acid

În funcție de compoziție și de rolul pe care îl îndeplinesc, primer-urile pot fi acide și non-acide.

1. Primerul non-acid (bonder, ultra-bond, nail bonding) acționează ca un adeziv dublu astfel că după aplicare și uscare la aer lasă pe suprafața unghiei un strat de dispersie, fapt ce asigură o mai bună aderență între materiale. Pentru realizarea unei manichiuri acasă, varianta non-acidă este mai bună decât cea acidă, deoarece nu modifică echilibrul de pH al unghiilor și nu le afectează negativ. Acest primer nu dezinfectează unghiile și nu le usucă, prin urmare, trebuie utilizat cu un dehidrator.

De obicei, pe recipientul acestui tip de primer este indicat tipul său: acid sau non-acid.

Ultrabond Mack's.jpg


2.  Primerul acid este un produs care conține acid metacrilic, ceea ce îi conferă un miros chimic puternic. Datorită acțiunii acidului, se obține o aderență maximă între unghia naturală și baza pentru ojă semi (sau baza pentru gelurile de construcție). Primerul acid se aplică în strat subțire, foarte atent, deoarece distribuirea incorectă a acestuia poate afecta structura unghiilor, le poate subția, poate provoca arsuri ale pielii sau reacții alergice.

După cum se știe, riscul apariției diferitelor bacterii și infecții este foarte mare pe unghiile care suferă de hiperhidroză, iar primer-ul acid are proprietăți bactericide, blocând astfel apariția microbilor între materialului artificial și placa unghială.

 

 

Top 3 întrebări despre primer și dehidrator

1. Care este diferența dintre primerul acid și cel non-acid?

Primerul acid este compus în proporție de 70-100% din acid metacrilic, fapt ce asigură o aderență maximă între unghia naturală și baza pentru ojă semi sau pentru gelul de construcție.

Primerul non-acid, are o cantitate mult mai mică de acid și conține substanțe care modifică temporar pH-ul unghiei naturale pentru a-l apropia de pH-ul materialului artificial (care este foarte alcalin). După aplicarea primer-ului non-acid, pe suprafața unghiei rămâne un strat de dispersie. Datorită acestui strat, materialul artificial se fixează ferm de placa unghială și se menține până la următoarea întreținere.

Primer non-acid și primer acid.jpg


2. Mai este necesar dehidratorul dacă utilizez un primer non-acid?

Da!

Dehidratorul elimină excesul de umiditate din unghii, iar primer-ul non-acid funcționează ca o bandă dublu adezivă, asigurând o aderență suplimentară.

Aplicarea primer-ului.jpg

 

3. Primerul non-acid și bonder-ul sunt același produs?

Da!

Astăzi, producătorii, ca să inducă în eroare consumatorii necunoscători, aleg să denumească sub diverse forme același produs, spre exemplu primerul non-acid, pe care-l poți cunoaște și ca bonder, nail-bond sau ultra-bond.

De reținut! Dacă pe sticluța produsului, indiferent că e scris ,,primer’’ sau ,,bonder’’ este indicată și expresia ,,non-acid’’, atunci clar vorbim despre primerul care funcționează ca un dublu adeziv, adică cel fără acid.

 

Astăzi, piața propune o diversitate de produse pentru manichiură și pedichiură, deci nu te teme să explorezi această varietate și să încerci ceva nou! Însă, nu te lăsa păcălită de diversele titluri și prețurile mici, așa că citește mereu cu atenție instrucțiunile și rolul produsului indicate pe sticluță.

Și nu îți face griji, doar prin experiență vei ajunge să înțelegi diferențele dintre acestea și să alegi produsul care să răspundă nevoilor și preferințelor tale.