Posesoarele unor unghii fragile și moi nu pot aprecia pe deplin toate avantajele manichiurii cu ojă semi, deoarece se confruntă adesea cu exfolierea și ruperea unghiilor. Din fericire, asta nu înseamnă să renunți complet la materialele artificiale.

Domeniul Nails ne-a oferit o multitudine de opțiuni pentru întărirea și protecția unghiilor, iar una dintre ele este pudră acrilică.

Ce este acest material? Cum să-l folosești? Poate fi utilizată și acasă? Haide să răspundem împreună, în articolul dat, la toate aceste întrebări esențiale în mod deosebit pentru un tehnician de unghii.


Ce este pudra acrilică?

Pudra acrilică sau polimerică este o substanță moale, poroasă și maleabilă, având ca ingredient principal, de cele mai multe ori, eterul acidului metacrilic - etil metacrilat, care se caracterizează prin durabilitate și rezistență. De obicei, producătorul prezintă pudra sub formă de pulbere fin măcinată cu o textură uniformă. Cu toate acestea, dacă se adaugă adeziv și gel de manichiură la material, structura se va schimba: mai întâi, pudra se va solidifica, apoi va rezulta o suprafață aspră la atingere și foarte rezistentă.

Protecție cu pudră acrilică 2.jpg

Pudra este ușor de aplicat, având o structură poroasă, astfel că nu afectează unghiile. Proprietățile pudrei acrilice previn ruperea și exfolierea unghiilor, prelungind astfel durata manichiurii.

De fapt, pudra acrilică a pătruns în industria frumuseții din stomatologie. Deoarece acest material este foarte rezistent, a fost utilizat cu succes pentru crearea plombelor dentare. Ulterior, această metodă a atras atenția tehnicienilor din domeniul Nails.  

Avantajele pudrei acrilice:

  • Este hipoalergenică și potrivită practic pentru toate tipurile de unghii. Reacțiile alergice apar doar în 5% din cazuri;

  • Este ușor de utilizat și nu procesul nu ia mult timp;

  • Are o rezistență ridicată, ceea ce reduce riscul de rupere a unghiilor.

Dezavantajele pudrei acrilice:

  • Există opinii care spun că acrilul afectează negativ sănătatea umană. Este important de menționat că materialul în sine este absolut sigur. Vaporii săi sunt considerați nocivi. Cu toate acestea, toxicitatea acestora persistă doar până când acrilul se usucă, adică doar câteva secunde.

  • Un alt mic dezavantaj este mirosul neplăcut și puternic al materialului. Pentru a scăpa de aceste dezavantaje, se recomandă lucrul cu mască și într-un spațiu bine ventilat.


Când folosești pudra acrilică pentru întărirea și protecția unghiilor?

  • Când unghiile naturale sunt moi și se rup frecvent;

  • Când materialul fals nu rezistă pe unghii, astfel că se exfoliază rapid;  apărând mereu exfolieri, crăpături și ciobiri.

  • Cu toate acestea, trebuie să ții cont că pudra acrilică nu vindecă placa unghiei. Întărirea se realizează prin crearea unui strat protector suplimentar.

Protecție cu pudră acril.jpg


Când NU trebuie să folosești  pudra acrilică:

  • Infecții fungice ale unghiilor.

  • Intoleranță individuală la componentele produsului

  • În timpul unui tratament cu chimioterapie

  • În perioada administrării antibioticelor.

Tipuri de pudră acrilică. Pe care să o alegi?

Pudra acrilică transparentă este de obicei foarte fin măcinată. Ea nu se evidențiază deloc pe placa naturală a unghiei. Este versatilă și este folosită pentru a crea un strat de bază, pentru protecția și construcția unghiilor. Cu ajutorul ei, se pot corecta imperfecțiunile plăcii unghiale și poate extinde vârful liber. De asemenea, este potrivită pentru design-uri. Pe site-ul nostru, o găsești în trei variante, la volum diferit:

-        Pudră acrilică EURONAGEL transparentă, 30gr;

-        Pudră acrilică EURONAGEL transparentă, 10gr;

-        Pudră acrilică CUPIO Clear, 40gr.

Pudră acrilică transparentă.jpeg


Pudra acrilică camuflaj este opacă și are nuanțe asemănătoare plăcii unghiale. Ea are o textură mai densă și este ușor de modelat. Chiar și un strat subțire al acestei pudre maschează perfect orice imperfecțiuni ale unghiei: denivelări, nuanțe galbene, pete albe, șanțuri etc.

Pudră acrilică camuflaj.jpeg

Pudra acrilică cu efect mat ascunde defectele plăcii unghiei și o nivelează vizual. Este potrivită pentru stratul de bază în procesul de protecție și extensie a unghiei.


Pudra colorată este folosită pentru a crea design-uri. Pe piață, există o paletă imensă de culori pentru toate gusturile. Cu ajutorul pudrei colorate, poți crea diverse modele pe unghii și obține efectul de "sugar nails".

Pucră acrilică colorată.jpg

Pudra neon este disponibilă în culori strălucitoare și intens pigmentate, astfel că luminează sub acțiunea razelor ultraviolete.


Pudra cu sclipici poate avea texturi și granulații diferite, ceea ce determină dimensiunea particulelor de sclipici. Este perfectă pentru stratul de finish sau pentru a crea modele cu efect strălucitor.


În concluzie:

  • Pentru protecția și corectarea formei vârfului liber al unghiei, alege pudra acrilică transparentă;

  • Pentru a obține o suprafață uniformă a plăcii unghiale și pentru a corecta imperfecțiunile, utilizează pudra acrilică de camuflaj;

  • Pentru design-uri, poți alege pudra colorată, pudra neon sau pudra cu sclipici.

Protecția unghiilor cu pudră acrilică: step by step

Pasul 1: Realizarea manichiurii clasice: îndepărtăm materialul vechi (dacă este), stilizăm cuticula, oferim forma și lungimea necesară unghiilor naturale.

Pregătirea unghiilor.jpg


Pasul 2: Pregătirea plăcii unghiale

  • Lustruim suprafața unghiei cu buffer-ul pentru a ridica solzișorii plăcii și pentru a îmbunătăți aderența;

  • Îndepărtăm praful cu o perie specială;

  • Aplicăm un degresant pe un șervețel fără scame și ștergem unghiile;

  • Pentru persoanele cu unghii umede, pentru a îmbunătăți aderența, aplicăm un dehidrator pe toată suprafața unghiei și îl lăsăm să se usuce în aer timp de 1min. De asemenea, puteți aplica un dezinfectant;

  • Apoi aplicăm primer pe vârful liber al unghiei. În funcție de preferințe și starea unghiilor, alege un primer cu acid sau fără. Vârful liber este unul dintre cele mai vulnerabile locuri, iar datorită primerului, aderența dintre placa unghială și materialul fals se îmbunătățește, ceea ce crește rezistența materialului pe unghii. Primerul, de asemenea, se usucă la aer timp de 1 min.


Pasul 3: Protecția unghiei cu pudră acrilică

  • Aplicăm un strat subțire de bază pe suprafața plăcii unghiei. NU polimerizăm;

  • Luăm o cantitate de pudră acrilică cu paleta și o presărăm pe suprafața unghiei acoperite cu bază;

  • Batem ușor de falanga degetului pentru a îndepărta excesul de pudră;

Protecție cu pudră acrilică.jpg

Sfat: Pentru a economisi pudră, presoară direct deasupra recipientului. În acest fel, surplusul care nu se lipește de unghie va cădea înapoi în recipient.

  • Polimerizăm unghiile în lampă;

  • Îndepărtăm excesul de pudră cu o perie specială pentru manichiură;

  • Acum putem îndepărta stratul de dispersie, șlefuim unghiile și le lăsam așa sau aplicăm ojă semi, sau un top coat transparent pentru a le oferi luciu.

Pentru a îndepărta pudra acrilică, se poate folosi una dintre metodele clasice;

  • Cu freza de unghii;

  • Prin înmuiere.

îndepărtarea pudrei acril cu freza de unghii.jpg


Extensia unghiilor cu pudră acrilică

Pentru extensie, pudra acrilică este utilizată în combinație cu o soluție specială incoloră numită monomer sau lichid. La amestecarea acestora, se obține un material plastic și vâscos, cu ajutorul căruia, cu o pensulă, se realizează extensia.

Caracteristica materialului obținut constă în faptul că nu trebuie uscat în lampă, întrucât se întărește la contactul cu aerul. Tehnicianul trebuie să lucreze destul de repede - are doar câteva minute pentru a realiza extensia, deoarece după aceea materialul se va întări și va putea fi corectat doar cu pila.

Extensia unghiilor cu pudră acrilică.jpg


Pudra acrilică este un material care asigură rezistența manichiurii, crearea de design-uri unice și extensia unghiilor. Și, după cum ai reușit să vezi, toate acestea se fac fără prea mult efort! Nu te teme să experimentezi și să testezi diferite materiale, deoarece ele sunt create pentru a simplifica munca ta ca specialist, și de a îmbunătăți viața clientelor tale!