Munca unui tehnician de unghii implică o expunere constantă la praf: îndepărtarea materialului vechi cu freza, șlefuirea unghiilor, îndepărtarea pielii din jurul unghiilor, toate acestea duc inevitabil la apariția în aer a celor mai fine particule de praf. Praful de unghii, dacă nu este îndepărtat, se depune pe masa de lucru, poate ajunge în căile respiratorii și în ochi astfel provocând reacții alergice. Un aspirator de manichiură elimină aceste particule fine de material și resturile de piele tăiată, asigurând un mediu sănătos de muncă. 

Iată de ce aspiratorul de manichiură profesional este ajutorul nr. 1 al fiecărui tehnician. Fie că optezi pentru un aspirator de manichiură incorporabil sau pentru un aspirator de masă de manichiură, poți fi sigură că acesta îți va ușura și eficientiza munca. 

De calitatea unui aspirator de manichiură depinde curățenia pe masa de lucru, rezultatul final, siguranța clientului precum și dorința acestuia de a reveni. Pentru că astăzi piața propune o varietate de modele de aspiratoare de manichiură, în acest articol, ne-am propus să îți prezentăm, în detaliu, caracteristicile acestora, tipurile de modele disponibile, o selecție cu top aspiratoare de manichiură și criteriile cheie pentru alegerea unui aspirator bun de manichiură. 

În acest articol:

• Ce este aspiratorul de manichiură și de ce este necesar?

• Tipuri de aspiratoare de manichiură

• Cum alegem aspiratorul potrivit?

• Top 3 aspiratoare de manichiură

Ce este un aspirator de manichiură și de ce este necesar?

Manichiura modernă presupune utilizarea unui freze electrice pentru stilizarea cuticulei, pentru îndepărtarea materialului vechi, corectarea lungimii extensiilor de unghii precum și pentru îndepărtarea pielii moarte, îngroșate din jurul unghiilor.

În urma acestor proceduri, în aer se formează particule de praf dăunătoare pentru căile respiratorii care se depun pe suprafața de lucru. În plus, acest praf poate fi un puternic alergen. Prin urmare, un aspirator de manichiură, pe masa tehnicianului, este un aparat indispensabil.

Așadar, aspiratorul de manichiură este un dispozitiv electric conceput pentru îndepărtarea prafului de unghii din aer, a celor mai fine particule ale materialelor artificiale (oje semi, geluri, acrigeluri) și a altor substanțe toxice care se formează în timpul lucrului cu pila de unghii sau  freza de unghii.

Funcțiile aspiratorului de unghii.jpg

Aspiratorul de manichiură are două funcții principale:

1. Să mențină curățenia la locul de muncă. O suprafață curată nu este doar plăcută vizual, ci este și absolut necesară pentru tehnician, deoarece previne intrarea accidentală a particulelor de material artificial și a prafului în materialele pe care le utilizează în timpul lucrului sau depunerea acestora pe suprafața unghiei cu material nepolimerizat.

2. Să protejeze sănătatea tehnicianului și a clienților. Praful de unghii, în special, dacă este inhalat constant, poate duce la reacții alergice, dermatită, dureri de cap și dezvoltarea bolilor căilor respiratorii.

Există și un alt motiv mai puțin evident: un sistem de aspirare de calitate, confortabil și care arată bine pe masa specialistului, demonstrează profesionalismul și responsabilitatea acestuia, ceea ce consolidează, implicit, reputația sa în ochii clienților.

Tipuri de aspiratoare de manichiură

Aspiratorul de manichiură este un dispozitiv compact, care poate fi plasat pe masa de lucru sau integrat în ea. Indiferent de varianta pe care o alegi, cel mai important criteriu este puterea mare de aspirare. 

Pe piață, în prezent, există trei tipuri de aspiratoare:

  1.  Aspirator de masă

    Acesta este amplasat direct pe masa de lucru și este ușor de utilizat. Este potrivit pentru spații de lucru mai mici și se descurcă foarte bine cu îndepărtarea prafului.

    Aspiratoarele de masă absorb praful și, în același timp, servesc ca suport pentru mână. Acestea sunt mobile, au o greutate mică și o construcție simplă. Adesea sunt echipate cu un suport moale, pentru mâna clientului.

    Printre dezavantaje se numără:

    - confortul mai scăzut în comparație cu aspiratoarele incorporabile, întrucât ele se pot mișca sau deplasa pe masa de lucru în timpul procedurii;

    - putere mai mică de aspirare (valabil pentru unele modele);

    - durată de viață mai scurtă.

    Astfel de aspiratoare sunt potrivite pentru tehnicienii începători, cei care lucrează de acasă și cei care se deplasează la domiciliul clienților.

    aspirator de masă.jpg

  2.  Aspirator de manichiură incorporabil

    Acest tip de aspiratoare poate fi montat în masa de lucru, astfel ocupând mai puțin spațiu. Opțiunea respectivă este ideală pentru persoanele care doresc să își păstreze suprafața de lucru liberă și să obțină un aspect mai curat și ordonat.

    Acestea sunt mult mai puternice și au o durată de viață mai lungă decât cele de masă, dar au și un dezavantaj. Aspiratorul de manichiură incorporabil necesită instalarea sa în masa de lucru. Deoarece este mai voluminos în dimensiuni decât aspiratorul de masă, odată încorporat, acesta nu mai poate fi transportat separat de masă.

    Cu alte cuvinte, masa de lucru trebuie cumpărată în conformitate cu dimensiunile aspiratorului incorporabil.

    Cu toate acestea, dacă sunt montate corect, acestea oferă o suprafață de lucru liberă și plană, ceea ce este convenabil atât pentru tehnician, cât și pentru client.

    Pe lângă puterea de aspirare și durata de viață mai mare, aspiratoarele incorporabile de manichiură, oferă încă 2 avantaje importante:

    - Nu ocupă spațiu suplimentar pe masa de manichiură;

    - Pot lucra câteva ore consecutive, fără întrerupere.

    Aspiratorul incorporabil de manichiură este cea mai bună opțiune pentru salon, școală de cursuri sau un alt spațiu de lucru permanent.

    aspirator incorporabil.jpg
  3. Aspirator de manichiură incorporabil mini

    Mini aspiratoarele sunt compacte, ușor de instalat și transportat, și nu sunt complicate în utilizare. Dezavantajul aspiratorului incorporabil mini constă în faptul că majoritatea acestor modele au o putere de aspirare redusă comparativ cu modelele mai mari.

    aspirator incorporabil mini.jpeg
  4. Aspirator cu burlan

Acestea sunt echipamente mai mari și mai puternice, care se amplasează, de regulă, pe podea, în apropierea mesei de lucru, și au un burlan care aspiră praful. Ele pot gestiona volume mai mari de praf și sunt potrivite pentru saloane sau spații de lucru mai mari.

Aspiratoarele cu burlan sunt cele mai puternice și mai puțin zgomotoase, rezistente și au o durată de viață mai lungă comparativ cu celelalte două modele. Marele dezavantaj al acestora constă în faptul că aceste modele sunt mari, consumă multă energie și sunt destul de scumpe.

Alegerea oricărui tip de aspirator dintre aceste trei modele, depinde de preferințele personale ale tehnicianului și de condițiile și locul de muncă: că e la salon, acasă sau cu deplasare la domiciliu.

aspirator cu burlan.jpg

Cum alegem aspiratorul de manichiură potrivit?

Pentru a înțelege cum să alegi un aspirator de manichiură eficient și calitativ pentru utilizare acasă sau într-un salon, este necesar să iei în considerare următorii parametri de bază a acestui tip de echipament:

  • Putere. Clasa echipamentului determină puterea nominală necesară pentru un aspirator profesional de unghii. Pentru utilizarea acasă sau într-un salon mic, este suficientă o putere de 30-50W. Pentru utilizarea într-un salon mare sau în cadrul unei școli de cursuri fizice, sunt necesare modele mai puternice, precum cele cu o putere de 80W.
  • Capacitatea de aspirare. Pentru o aspirare eficientă a prafului, capacitatea acestuia trebuie să fie de cel puțin 300 m3/h (metri cubi pe oră).
  • Viteza de rotație a ventilatorului. Valoarea recomandată este de 2600-2800 de RPM.

Caracterisitcile tehnice ale aspiratorului de unghii.jpg

  • Nivelul de zgomot în timpul funcționării. Aspiratoarele calitative pentru manichiură funcționează în mod silențios, fără a crea deranja de la procesul de lucru. Astfel că valoarea optimă a nivelului de zgomot este de 65 dB.
  • Dimensiunea grilei de protecție. Pentru siguranță și protecție împotriva obiectelor străine care pot ajunge în paletele ventilatorului, este mai bine să alegi un model cu o grilă deasă.
  • Lungimea cablului de alimentare. Se recomandă să alegi lungimea în funcție de distanța până la priză, cu o marjă în plus.
  • Greutatea și dimensiunile aspiratorului. Ține cont de dimensiunile încăperii în care vei lucra și de dimensiunile spațiului de lucru. Pentru spații mici, este mai bine să alegi un model compact de aspirator incorporabil sau varianta mini.

Grila metalică a aspiratorlui de unghii.jpg

  • Materialul carcasei. Modelele din plastic sunt mai ușoare, mai plăcute la atingere, dar mai puțin durabile și pot fi zgâriate sau chiar crăpate la impact. Plasticul este utilizat în general pentru aspiratoarele ieftine. Metalul este mai rezistent, mai greu și mai scump, dar mai puțin tactil (rece). Pentru a rezolva această problemă, producătorii oferă modele cu suporturi moi pe care poate fi poziționată comod mâna clientei.
  • Tipul sacului de praf. Aspiratoarele calitative dispun de saci de rezervă care pot fi reutilizați după curățare și spălate la mașină. Cele profesionale – dispun de un sistem de aspirare cu filtre. Dacă ai nevoie de saci aspirator manichiura, găsești câteva modele aici

Sacul de praf.jpeg

Top 3 aspiratoare de manichiură

Ți-am pregătit mai jos, un top 3 de cele mai bune aspiratoare de manichiură, luând în considerare caracteristicile tehnice ale acestora și feedback-ul tehnicienilor care deja le folosesc.

Aceste modele de aspiratoare au fost testate în condiții de utilizare atât acasă, cât și în saloanele de manichiură și la școala noastră de cursuri fizice.

Aspiratorul de masă cu suport POLARUS ND-Pro Plus, în carcasă metalică.

Acest model de aspirator de manichiură a fost creat ținând cont de cu nuanțele și dorințele tehnicienilor din domeniul Nails, iar modelele actuale au fost îmbunătățite conform feedback-ului de la clienți.

Aspiratorul vine cu cel mai puternic ventilator de pe piață de 80W, cu o grila metalică, deasă, ce protejează ventilatorul de corpurile străine, iar carcasa metalică garantează o durată de viață îndelungată!

Aspiratorul dispune de 2 saci de rezervă care pot fi reutilizați după curățare, are un nivel de zgomot redus – 65 dB și o greutate de 2,2 kg în ambalaj.

Aspiratorul de masă cu suport POLARUS ND-Pro Plus este disponibil pe site-ul nostru și în varianta fără suportul pentru mână, în alte două culori: roz și negru.

Vezi aici toate modelele de aspirator de masă POLARUS ND-Pro cu suport și fără:

●      Aspirator pentru manichiură Polarus ND-PRO (roz, fără suport);

●      Aspirator pentru manichiură Polarus ND-PRO (negru, fără suport);

●      Aspirator pentru manichiură Polarus ND-PRO Plus (alb, fără suport);

●      Aspirator pentru manichiură Polarus ND-PRO Plus (alb, cu suport);

●      Aspirator pentru manichiură Polarus ND-Pro Plus (roz, cu suport);

●      Aspirator pentru manichiura ND-PRO Plus (negru, cu suport).

Aspirator de masă cu suport pentru mână.jpeg


Aspirator Incorporabil TD-PRO Polarus, cu suport din plastic

Aspiratorul dispune de cel mai puternic motor de pe piață de 80W, care este de 2-4 ori mai mare decât puterea produselor similare. Datorită faptului că poate fi încorporat, oferă o experiență plăcută în utilizare și asigură mai mult spațiu liber pe masa de lucru. Cu un nivel redus de zgomot de 65 dB, acesta îți permite să comunici calm cu clientul în timpul procesului de lucru. Sacii sunt cusuți manual, din 2 straturi de o țesătură care asigură o mai bună filtrare a prafului, iar suportul din plastic, ajută la o mai bună fixare a sacului, sub masa de lucru, fără să încurce clienta la picioare. De asemenea, sacii pot fi utilizați de la 2 la 4 luni și pot fi curățați și spălați în mașina de spălat. Vezi și celelalte caracteristici ale aspiratorului TD-PRO Polarus, cu suport din plastic:

●      Aspirator Incorporabil cu suport plastic TD-PRO Polarus (alb)
Aspirator incorporabil cu suport din plastic pentru sac.jpeg

Aspirator incorporabil de manichiură TD-MASTER profesional

Acest aspirator este dotat atât cu filtru de aspirare, cât și cu sac, fiind destinat unei utilizări profesionale. Aspiratorul, precum și celelalte modele Polarus, are o putere de 80W și un nivel redus de zgomot de 65 dB. Pentru că acoperă o suprafață mai mare de aspirare, are dimensiunile și greutatea mai mare decât restul modelelor, însă, asta nu îl face nicidecum incomod. 
Carcasa acestuia este produsă din oțel inoxidabil, iar ventilatorul aspiratorului care asigură 2800 RPM, este fabricat în China sub licență de la un producător elvețian și are o durată de viață de 40.000 de ore.
Consultă aici toate detaliile tehnice ale aspiratorului incorporabil TD-MASTER profesional:

●      Aspirator de manichiură încorporat professional TD-MASTER.


Aspirator profesional cu filtru.jpg

Reține că toate echipamentele de manichiură trebuie achiziționate fie direct de la furnizori, fie de la distribuitorii oficiali, pentru a evita achiziția unei replici.

În magazinul nostru multibrand, toate echipamentele, materialele și instrumentele necesare sunt originale și de calitate, și le poți cumpăra la cele mai avantajoase condiții:

- toate echipamentele au Declarație de conformitate și Certificat de garanție disponibil 12 luni de la data achiziției pe teritoriul României;

- asigurăm livrare internațională;

- 3 modalități de plată: cu cardul, transfer bancar și ramburs;

- reduceri și oferte lunare!

În plus, AnnetteNails este și o școală specializată pe cursuri de manichiură și pedichiură, atât fizic, cât și online, cunoscută datorită trainerilor săi profesioniști. Absolvenții noștri sunt astăzi tehnicieni cunoscuți în orașele unde activează, iar unii dintre ei au deja propriile afaceri în domeniu. 

Vino să afli și tu  toate secretele artei manichiurii și a pedichiurii la cursurile noastre de bază Level 1 sau la cele de Perfecționare, Level 2 din București!