Îngrijirea corespunzătoare a cuticulelor nu doar că îmbunătățește aspectul mâinilor, dar ajută și la menținerea sănătății unghiilor. Într-adevăr, cuticula joacă un rol esențial în protejarea unghiilor de bacterii și alți agenți patogeni. Prin urmare, este esențial să avem grijă de ea corespunzător.

Ce este cuticula și de ce este important să avem grijă de ea?

Cuticula este o barieră de piele care înconjoară baza unghiei. Scopul principal al acesteia este de a proteja unghia de bacterii și alți agenți patogeni. Cuticula este formată din două straturi: stratul superior, numit cuticula falsă, și stratul inferior, format din țesut epitelial (cuticula reală).

Este esențial să avem grijă de cuticulele noastre pentru a preveni uscarea și crăparea lor, care pot duce la apariția panariţiului. Panariţiul (pielița)  nu numai că pot ruina aspectul manichiurii, dar pot provoca și disconfort sau durere. În plus, dacă bacteriile sau infecțiile pătrund în rănile deschise, pot apărea inflamații.

Îngrijirea cuticulei.jpg


Recomandări pentru îngrijirea cuticulelor

Pentru a preveni problemele cu cuticulele, este necesar să avem grijă de ele în mod regulat: să le hrănim și să le hidratăm, să îndepărtăm stratul de piele îngroșată. Vizitați un specialist în manichiură? Excelent! Dar, din păcate, acest lucru nu este suficient pentru o îngrijire completă. Între vizitele la tehnician, cuticula trebuie să primească atenție constantă. Haideți să vedem ce proceduri și produse ne pot ajuta să obținem starea sănătoasă a cuticulei la domiciliu.

Faceți băi și îndepărtați cuticula

Băile sunt necesare pentru a înmuia cuticula și a o pregăti pentru tratamentul ulterior. Turnați apă la o temperatură confortabilă într-un recipient mic. Puteți adăuga sare de mare, o picătură de ulei esențial sau un decoct de plante. După ce ați luat baia, este util să folosiți un exfoliant, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.
Apoi trebuie să utilizați un pusher metalic pentru a împinge cuticula. Faceți acest lucru cu mișcări ușoare, evitați presiunea puternică, altfel puteți răni accidental cuticula sau placa de unghii. Cuticula trebuie împinsă aproximativ o dată pe săptămână.

Important: Pentru cei care nu sunt familiarizați cu instrumentele de manichiură, este mai bine să folosiți un bețișor de portocal. Dacă nu aveți experiență, cu un pusher metalic puteți răni accidental placa unghială sau cuticula.

Nu uitați de masajul mâinilor

Masajul mâinilor:

  • îmbunătățește circulația sângelui;

  • înmoaie pielea, o face rezistentă și elastică;

  • are un efect benefic asupra stării cuticulei;

  • încetinește creșterea pielii în jurul plăcii unghiale;

  • accelerează creșterea unghiilor.

Este foarte simplu de realizat:

  • Aplicați o cantitate mică de ulei sau cremă pe mâini;

  • Cu mișcări circulare și o ușoară presiune, masați produsul până când este complet absorbit.

Utilizați ulei pentru cuticule

Uleiul pentru cuticule este un "must have" pentru fiecare fată! Uleiul hidratează perfect pielea și o îmbogățește cu vitamine. Utilizați-l zilnic, de exemplu, înainte de culcare. Aplicați câte o picătură de ulei pe cuticula fiecărei unghii și masați bine cu mișcări de masaj.

Ulei-Cuticule-9.jpg

Trebuie menționat că există uleiuri minerale și naturale. Uleiul mineral formează o fiolie invizibilă pe suprafața cuticulei. Dacă utilizați acest ulei zilnic, veți obține efectul invers - cuticula va începe să se usuce. Acest ulei este mai potrivit pentru tehnicieni - clientul vine la manichiură o dată la 3-4 săptămâni, iar uleiul mineral este perfect pentru utilizare periodică. Pentru utilizarea zilnică la domiciliu, este recomandat să folosiți uleiul natural.

De asemenea, pentru îngrijirea cuticulei sunt potrivite uleiul de măsline, uleiul de caise sau uleiul de migdale. Dacă doriți, puteți face chiar un amestec de uleiuri și/sau să adăugați câteva picături de uleiuri esențiale.

Utilizați cremă pentru mâini

O recomandare atât de simplă, despre care femeile uneori uită. Crema trebuie să fie prezentă în îngrijirea zilnică. Vara protejează pielea de soarele arzător, iarna de îngheț, toamna și primăvara de vânt.

Cremele pentru mâini pot avea un efect. hidratant, nutritiv, protectiv, regenerant. Alegeți crema în funcție de nevoile pielii dvs. și de condițiile mediului. De exemplu:

  • iarna înainte de a ieși afară, aplicați o cremă protectoare;

  • vara folosiți o cremă hidratantă, care conține filtre SPF în compoziția sa;

  • iar înainte de a merge la culcare este cel mai bine să aplicați o cremă nutritivă.

Puteți folosi chiar mai multe creme: una dimineața, alta seara.

Proceduri Spa

Îngrijirea mâinilor nu ar trebui să se reducă doar la aplicarea cremei și/sau a uleiurilor.

Realizați o dată la 1-2 săptămâni exfoliere și parafinoterapie. Credeți că doar un tehnician profesionist de manichiură se poate descurca cu această procedură? Vă înșelați! Pentru că a fost inventată crema de parafină care este perfectă pentru utilizare la domiciliu.

Să examinăm tehnologia de utilizare a unei astfel de creme.

  1. Exfoliați bine mâinile pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.
  2. Aplicați o cremă hidratantă sau nutritivă, masați-o bine.
  3. Aplicați un strat gros de cremă de parafină.
  4. Puneți-vă mănușile de polietilen pentru 15-20 de minute.
  5. După expirarea timpului specificat, scoateți mănușile, ștergeți resturile de cremă de parafină cu un șervețel de hârtie.

După procedură, este reomandat să nu vă udați mâinile timp de două ore.

Beți apă

Nu uitați de fraza cunoscută: "Omul este format din 80% apă" și asigurați-vă că respectați regimul de hidratare, astfel încât pielea dvs., și, prin urmare, cuticula, să nu aibă un deficit de lichid. Norma zilnică de consum de apă se calculează după o formulă foarte simplă: 30 ml de apă la 1 kg de greutate.

Folosiți mănuși

Pentru a proteja pielea de efectele agresive ale produselor chimice și apei în timpul curățeniei, spălării vaselor, lucrului, asigurați-vă că purtați mănuși de uz casnic. Ieșiți afară într-o vreme rece, vântoasă, înghețată? Din nou, nu uitați de mănuși, textile

Așadar, principiul de bază al îngrijirii cuticulei sună astfel: "Îndepărtați celulele moarte și hidratați-le pe cele vii". Țineți cont de faptul că pielea mâinilor și implicit cuticula au nevoie de îngrijire zilnică. Numai în acest caz, mâinile voastre vor avea un aspect îngrijit și sănătos.