Unghiile lungi și rezistente sunt un indice pentru un corp sănătos, dar reprezintă un avantaj și din punct de vedere estetic. Probabil, din acest motiv, multe femei care se îngrijesc de manichiura și pedichiura lor, sunt interesate să afle cum să-și crească rapid unghiile. 

În acest articol, am sintetizat câteva dintre cele mai utile sfaturi pentru creșterea unghiilor însoțite de recomandări de produse profesionale pe care le poți folosi în întreținerea și îngrijirea unghiilor. Trebuie să reții că o creștere rapidă a unghiilor se datorează, de fapt, unui ritual normal de îngrijire care include hidratare, alimentație corectă, tipul de manichiură ales, etc. 

Alimentația corectă

Este un factor esențial care răspunde de sănătatea unghiilor. O dietă echilibrată, bogată în nutrienți și vitamine, asigură creșterea sănătoasă a părului și a unghiilor. Ai grijă să incluzi în alimentația ta produse care conțin biotină, calciu și magneziu. Aceștia sunt 3 nutrienți esențiali pentru unghiile dure. Dacă simți că nu le poți include în hrana ta, poți lua suplimente alimentare care să-ți asigure aportul necesar de vitamine. 

organic-food-for-healthy-nutrition-and-superfoods-2023-11-27-05-20-06-utc.jpg


Biotina sau Vitamina H se regăsește în carnea de pasăre, în produsele lactate, dar și în legume și fructe precum (avocado, banane, căpșuni, mazăre verde, conopidă). Această vitamină asigură protecția pielii, unghiilor și a părului). Lipsa ei duce la căderea părului și deteriorarea unghiilor sau poate provoca anumite afecțiuni ale pielii precum keratoza. În cazul unghiilor, lipsa acesteia poate provoca creșterea anormală a unghiei de-a lungul patului unghial. Într-un studiu din 2007, s-a demonstrat că administrarea zilnică a 2,5 mg de biotină, a redus ruperea și a îmbunătățit starea generală a unghiilor.

Calciu - Este un nutrient care răspunde de diverse funcții ale corpului, printre care se numără sănătatea unghiilor și a oaselor. Într-un studiu publicat în 2018 legat de calciu, se demonstrează chiar că anumite afecțiuni ale unghiilor pot semnala și probleme cu oasele. Lipsa calciului se poate observa la unghiile fragile și la unghiile care cresc greu. Exfolierile și unghiile deshidratate, de asemenea, semnalează deficiențe de calciu. Așadar, pentru a întări structura lor și pentru a asigura o creștere rapidă, este esențial să îți iei aportul necesar de calciu. 

Magneziu - Ajută la prevenirea crestelor, sintetizează proteine și formează noua placă unghială. Pentru a remedia deficiența de magneziu, poți consuma quinoa, grâul integral, migdale, caju.

Pe lângă nutrienții enumerați mai sus, este recomandat să consumi și fier, zinc, vitamina C, Omega 3, proteină și suplimente cu keratină pentru niște unghii sănătoase. 

Hidratarea

Unghiile deshidratate au tendința să se crape și exfolieze, de aceea este foarte important să le oferi o hidratare intensă. Folosește regulat o cremă sau un ulei pentru unghii/cuticule, acesta va preveni exfolierea și va menține elasticitatea și hidratarea unghiilor.

În acest sens, îți recomandăm uleiul de cuticule KART. Compoziția lui include vitaminele E, A și un complex de uleiuri esențiale care hidratează și întăresc placa unghială. Pentru un ritual complex de îngrijire, poți folosi uleiul în combinație cu crema Rich Hand Cream KART, care are un efect hidratant și regenerator.

Cu cât unghiile sunt mai hidratate și elastice, cu atât au tendința să crească mai repede. Pentru a stimula creșterea poți să faci și băi ale picioarelor în apă cu sare și iod, însă nu te aștepta la un rezultat minune peste noapte. 

ulei-de-cuticule

Îndepărtarea cuticulelor

Creșterea unghiilor poate fi deseori, îngreunată, din cauza cuticulelor care nu sunt îndepărtate regulat. Acestea funcționează ca un sistem de retenție pentru unghia care se află în creștere, stopând procesul. Pentru a îndepărta cuticula este necesar să folosiți instrumente profesionale precum pusherul sau bețișoarele de portocal sau să vizitați regulat un salon de manichiură/pedichiură. Vezi și cum să ai grijă corect de cuticulă.

Tăierea regulată

Este indicat să tai regulat unghiile, deoarece acest lucru poate preveni accidentarea lor. Se consideră chiar că tăierea regulată a unghiilor stimulează creșterea lor. Organismul este predispus să suplinească celulele de creștere acolo unde există brusc o scădere a acestora. Așadar, fie că apelezi la un salon de manichiură, fie că îți tai singură unghiile acasă, asigură-te să faci regulat această procedură. Poți folosi una dintre forfecuțele AnnetteNails. 

Evitarea expunerii la apă

Expunerea unghiilor la apă poate fi o problemă pentru întreținerea unghiilor sănătoase, în special, pentru cele fragile. Ai grijă să porți mănuși atunci când speli vasele sau când folosești apa sau substanțele chimice pentru curățenie sau alte treburi asociate cu acestea. 

Tipul de manichiură ales

O metodă bună de a crește unghiile este manichiura cu oja semipermanentă. Datorită polimerizării, materialele folosite precum baza rubber și oja semi, capătă o anumită duritate, întărind structura unghiei. Astfel, aceasta este mai puțin susceptibilă la deformări, crăpături și rupere. De asemenea, pentru cei care au tendința să-și rupă unghiile sau să și le roadă, aceasta este de asemenea o metodă ideală de a stopa aceste tipuri de comportamente compulsive. Vezi și de ce este periculoasă onicofagia. 

manichiura-oja-semipermanenta-ileana-carciumaru

În cât timp cresc unghiile?

Conform studiilor, unghiile de la mână cresc în medie cu 3,47 mm per lună sau aproximativ o zecime de mm per zi. Healthline susține bazându-se pe diferite surse, că dacă pierzi o unghie, creșterea uneia noi poate dura până la 6 luni. Unghiile de la picioare cresc mai greu, având o rată de 1.62 mm lunar. 


Știai că:


Unghiile cresc mai rapid la mâna dominantă? (sursă)

Unghiile cresc mai rapid în timpul verii sau în timpul zilei?

Unghiile cresc mai rapid până la 35 de ani? (sursă)

Unghiile cresc mai rapid în timpul sarcinii? (sursă)