Datorită ojelor semipermanente, ne putem bucura de o manichiură intactă și rezistentă timp de 2-3 săptămâni, fără a purta de grijă și de a ne irosi timpul la fiecare 3 zile pentru a reîmprospăta manichiura cu oja obișnuită. Dar este suficientă doar oja semi pentru a obține o manichiură cu o purtare atât de îndelungată?

Nu! Pentru a obține un rezultat durabil, AVEM NEVOIE de bază și top coat. Ce este un top coat și cum să îl alegi pe cel potrivit am prezentat în articolul Ce este top coat-ul și cum îl alegem?. Astăzi, discutăm despre ce este o bază și care sunt funcțiile sale, pentru ce este necesară și cum să o alegem, ca să ne bucurăm la final de un rezultat de durată!

CUPRINS:

  • Ce este o bază pentru unghii și pentru ce este necesară?
  • Ce bază alegem pentru oja semipermanentă
  • Baza arde în lampă?
  • De ce baza creează denivelări?
  • Top 3 întrebări despre lucrul cu bazele

Ce este o bază pentru unghii și pentru ce este necesară?

Baza pentru oja semipermenantă este un produs care joacă rolul unei strat intermediar, de legătură între materialul artificial și placa unghială.

Stratul de bază are ca scop principal asigurarea unei aderențe maxime între unghia naturală și stratul de ojă semipermanentă. Dar pe lângă acest lucru, baza îndeplinește și alte câteva funcții importante:

  • protejează placa unghială de pigmenții coloranți;
  • corectează imperfecțiunile plăcii unghiale – află mai multe despre acestă tehnică din articolul nostru Corectarea deformațiunilor plăcii unghiale cu bază;
  • întărește placa unghială: datorită bazei, posesoarele unghiilor subțiri și fragile pot purta manichiura cu material sintetic timp de 2-3 săptămâni;
  • cu ajutorul bazei poți extinde placa unghială, de exemplu colțurile.

Baza este cea care intră în contact direct cu unghia, de aceea este important să se asigure nu numai o purtare de durată, dar și să nu se dăuneze unghiei naturale. Despre compoziția materialelor artificiale poți afla mai multe la cursurile noastre de manichiură de bază și de perfecționare.

REȚINE! Unul dintre motivele apariției exfolierilor, crăpăturilor și lifting-ului este o bază aleasă în mod greșit. Starea plăcii unghiale este diferită pentru fiecare persoană: unele unghii sunt rezistente, iar altele subțiri, fragile și elastice.

Nu poți folosi aceeași bază pentru absolut toate unghiile. Este necesar să analizezi starea plăcii unghiale și să acorzi o atenție specială alegerii bazei potrivite.

 Tipuri de baze.jpg

Ce bază alegem pentru oja semipermanentă

Câte tipuri de baze pentru unghii există? Care sunt diferențele dintre acestea? Pe care să o alegi? Află în continuare.

 

Astăzi putem delimita 3 tipuri principale de baze de bază:

  1. Dure;
  2. Elastice;
  3. Camuflaj.

1. Baze dure

O bază dură, după polimerizare, nu se îndoaie aproape deloc. De obicei, bazele dure au o consistență lichidă. Datorită consistenței lichide, aceste baze se potrivesc mai mult pentru tehnicienii cu experiență, deoarece distribuirea materialului pe suprafața unghiei trebuie făcută rapid, altfel materialul se va scurge în cuticulă și laterale. Cu o bază dură nu poți face extensia unghiei!

Pentru ce tip de unghii sunt potrivite? Bazele dure sunt potrivite pentru unghiile sănătoase și puternice. Pe unghiile moi și flexibile, aceste baze pot cauza apariția crăpăturilor și a exfolierilor.

 

2. Baze elastice

Aceste baze au o consistență densă, iar după polimerizare sunt elastice și flexibile. Bazele elastice sunt perfecte pentru începători: ușor de lucrat cu ele, deoarece nu se scurg și distribuirea se realizează uniform. Cu ajutorul bazelor elastice poți extinde unghia.

colecția Dark French.jpg

Indiferent de tipul de manichiură sau pedichiură pe care vrei sa-l realizezi, pe site-ul nostru găsești o varietate de baze elastice, drept exemplu – colecția de baze AnnetteNails nude Dark French – exclusiv destinată pedichiurii. După polimerizare, bazele din colecția Dark French rămân flexibile, caracteristică importantă pentru a evita traumatismele unghiilor. În manichiură, bazele din colecția Dark French pot fi folosite doar pe unghii foarte scurte, atunci când baza este aplicată într-un strat subțire.

Pentru ce tip de unghii sunt potrivite? Bazele elastice se potrivesc perfect pentru unghiile moi și foarte flexibile. Pe unghiile lungi, cu timpul se pot lăsa.

SFAT! Uneori, din numele bazei nu este foarte clar dacă este dură sau elastică. Pentru a determina tipul de bază, poți proceda astfel: aplică o picătură de bază pe suprafața unui sac de plastic transparent și las-o să se polimerizeze în lampă. Dacă picătura se îndoaie după polimerizare, înseamnă că este o bază elastică. Dacă nu poți îndoi picătura și aceasta se crapă, atunci baza este dură.

 

3. Baza camuflaj – combină proprietățile unei baze și a unui camuflaj în același produs. Principala caracteristică este absența transparenței și prezența unei nuanțe naturale, asemănătoare nuanței unghiilor. Aceasta poate fi una cu o consistență lăptoasă/milky, roz sau bej-natural. Există o mare varietate de nuanțe, iar unii producătorii adaugă și sclipici în bazele camuflaj!

Baze camuflaj COVER.jpg

Dacă ești în căutarea unei baze perfecte pentru french sau pentru o manichiură minimalistă, află că avem pe site colecția perfectă de baze AnnetteNails camuflaj – Cover - flexibile, cu o duritate și vâscozitate medie, care datorită gradului mare de acoperire, estompează micile defecțiuni ale unghiilor naturale.

Pentru ce tip de unghii sunt potrivite? Bazele camuflaj sunt varianta ideală pentru a crea o manichiură french! De asemenea, sunt o opțiune excelentă pentru angajații de birou, a căror cod vestimentar nu le permite să folosească culori stridente în manichiură.

Tipsuri baze camuflaj COVER.jpg

    

Baza arde în lampă?

În recipient, materialul se află în stare lichidă, iar moleculele sale sunt distribuite haotic. Dar când este expus la radiații UV/LED, moleculele se aliniază, formând o rețea cristalină, iar materialul se polimerizează, cu alte cuvinte, se întărește. În acest moment are loc o reacție chimică exotermică, adică o reacție cu eliberare de căldură.

Polimerizarea materialului artificial.jpg

Pentru întărirea materialului, sunt responsabile fotoinițiatoarele, care sunt prezente în compoziția bazei. Cu cât există mai multe fotoinițiatoare, cu atât materialul se polimerizează mai rapid. Și cu cât se polimerizează mai repede, cu atât se eliberează mai multă căldură!

Ce alți factori mai influențează?

Culoarea

De cele mai multe ori, tehnicienii folosesc o bază transparentă. Razele UV/LED trec foarte rapid prin aceasta, deoarece pigmentul nu împiedică trecerea lor. Prin urmare, reacția are loc mai repede și se eliberează mai multă căldură. AnnetteNails îți pune la dispoziție 2 baze transparente, cu funcții și scopul utilizării diferite:

  1. CLEAR PRO BASE RUBBER – o bază acidă care oferă aderență maximă între unghia naturală cu materialele mai dure, precum geluri și poligel. Se aplică în strat subțire pe suprafața pregătită și degresată a unghiei și NU se folosește în realizarea apexului;
  2. CLEAR SOFT BASE RUBBER – cu un pH scăzut, potrivită pentru unghii naturale, sănătoase, de lungime scurtă și medie. Poate fi folosită atât în strat subțire pentru aderență, cât și în strat mai gros pentru corectarea arhitecturii. Potrivită ca strat de bază pentru poligel lichid/gel/poligel. În strat subțire este foarte elastică, în strat cu apex are o duritate medie. Datorită consistenței și elasticității sale este ideală pentru pedichiură.

Baze transparente AnnetteNails.jpg

Starea plăcii unghiei

Cu cât placa unghială este mai subțire, cu atât baza va arde mai mult. Placa unghială în sine nu este sensibilă, dar sub ea, în patul unghiei, se află capilare și terminații nervoase sensibile. Căldura trece rapid prin unghia subțire până la ele și simțim senzația de fierbinte.

 

Cantitatea de material

Cu cât stratul de material este mai gros, cu atât mai mulți fotoinițiatori sunt așezați pe placa unghială și este eliberată mai multă căldură.

 

Puterea lămpii

Cu cât mai mare este puterea lămpii, cu atât polimerizarea are loc mai repede și se eliberează mai multă căldură.

 

Sensibilitate

Unora le este mai sensibil dimineața, altora seara. Unora astăzi, altora mâine. Totul depinde de caracteristicile individuale ale organismului.

    

Ce să faci dacă baza arde puternic?

  • Redu puterea lămpii dacă are o funcție de reducere a puterii;
  • Scoate mâna, întoarce cu materialul în jos pentru a preveni scurgerea acestuia și apăsă vârful degetului pe masă. Această tehnică simplă poate atenua senzația de durere.
  • În loc să aplici un singur strat gros, aplică două straturi subțiri de bază.
  • Utilizează baze camuflaj. Prezența pigmentului împiedică pătrunderea razelor și eliberează mai puțină căldură.

Bază camuflaj COVER 10.jpeg

NU UITA! Nu este în regulă dacă materialul arde prea tare.

 

De ce se exfoliază baza?

Ai încercat toate tipurile de baze, dar tot apar crăpături și exfolieri? Există mai multe explicații pentru asta:

  • nu respecți tehnica de aplicare a stratului de bază;
  • unghiile suferă de hiperhidroză;
  • unghiile suferă de onicoschizie (exfolierea plăcii unghiei);
  • clienta activează într-un mediu extern umed (de exemplu, bucătar sau florist);
  • unghiile sunt fragile;
  • placa unghială este subțire din cauza unei acțiuni mecanice (de exemplu, din cauza îndepărtării necorespunzătoare a materialului).

Prima cauză este destul de clară - trebuie doar să corectezi tehnica de aplicare. Dar ce să faci în cazul celorlalte motive? Să spui adio pentru totdeauna unei manichiuri de durată și impecabile?

Desigur că nu! Trebuie doar să te înscrii la cursurile noastre de manichiură de bază și de perfecționare.

   

De ce baza creează denivelări?

Uneori se întâmplă ca după procedura de manichiură, la scurt timp, pe suprafața unghiei apare o denivelare (materialul se lasă) perpendiculară pe unghie (ca în imaginea de mai jos).

denivelare bază pe vârful liber.jpg

De ce se întâmplă asta?

Totul este cauzat de zona de stres (în zona de intersecție a vârfului liber cu patul unghial) unde baza se lasă, astfel că formează o denivelare. Acest efect poate apărea doar pe unghiile lungi, deoarece zona de stres este și zona unde se îndoaie materialul sub presiune pe vârful liber, iar lungimea exercită o încărcare suplimentară asupra acesteia.

 

Bazele elastice întăresc perfect placa unghială la etapa de corectare a imperfecțiunilor, deoarece sunt flexibile, aderente și când vârful liber se mișcă, ele se deplasează împreună cu acesta. Însă tocmai din acest motiv apare denivelarea.

Există baze care conțin plastifianți solizi. Materialele solide nu se mișcă împreună cu unghia și, în consecință, nu provoacă lăsarea materialului. Dar ai în vedere că LA O PRESIUNE SUPLIMENTARĂ, aproape orice bază va crea chiar și o denivelare minimă.

 

Ce faci în acest caz?

Realizează întărirea unghiilor cu acrygel sau cu un gel dur. De asemenea, cu cât este mai dur materialul, cu atât mai dificil se înmoaie și se pilește.

 

Top 3 întrebări despre lucrul cu bazele

Se poate aplica oja semi fără a aplica în prealabil baza?

Da, acest lucru este posibil doar dacă utilizezi o ojă semipermanentă cu sistem monofazic sau bifazic. În cazul utilizării unui sistem trifazic, utilizarea bazei este OBLIGATORIE! În caz contrar, oja semipermanentă pur și simplu nu se va menține pe unghii și le va colora cu propriul său pigment.

bază transparentă Clear 01.jpeg

Se poate folosi top în loc de bază?

Nu, deoarece acesta are o formulă chimică diferită și manichiura nu va rezista mult timp. În plus, topurile de obicei au o consistență mai lichidă și din acest motiv vor apărea scurgeri.

 

Se poate folosi baza pentru a extinde lungimea unghiei?

Cu ajutorul unei baze vâscoase, poți doar să adaugi puțină lungime unghiei, de exemplu la colțuri! Nu se poate extinde lungime completă a unghiei cu ajutorul bazei. Pentru astfel scopuri se folosesc materiale pentru construcția unghiilor, precum gelurile, acrygelurile.

 

De unde poți cumpăra baza potrivită pentru orice tip de unghii, indiferent că faci manichiură sau pedichiură? De pe site-ul nostru https://www.annettenails.ro/ care îți pune la dispoziție peste 10 colecții de baze AnnetteNails cu diverse efecte și proprietăți, care abia așteaptă să ajungă în colecția ta!