Dacă ești un tehnician de unghii la început de drum, diversitatea materialelor disponibile pe piață, poate fi uneori bulversantă. În construcția unghiilor tehnice, este important să cunoști proprietățile materialelor pe care le folosești. De acest lucru depinde eficiența muncii tale, și implicit, satisfacția clientului. Așadar, probabil te-ai întrebat și tu care este diferența dintre gel și acrygel.
Ambele materiale reprezintă niște soluții moderne în industria nails și pot avea o utilitate atât estetică, cât și terapeutică în anumite cazuri: de exemplu în cazul corectării crăpăturilor unghiilor. Despre toate caracteristicile lor, avantaje și dezavantaje, recomandări în lucrul cu ele și multe alte sfaturi utile, vom vorbi în cele ce urmează. Descoperă catalogul cu toate tipurile de geluri UV pe AnnetteNails.ro
Ce este gelul de unghii?
Este un material care are o consistență mai lichidă și maleabilă, potrivit atât pentru construcția unghiilor tehnice, cât și pentru întreținere. El se folosește, în special, pentru a întări unghiile fragile și pentru a crea forma corectă a apexului. Gelul este, de asemenea, mai lucios și are un aspect natural. Gelul poate fi îndepărtat de pe unghia naturală prin pilire. Gelurile autonivelante sunt foarte utile în lucru pentru tehnicieni, deoarece permit crearea arhitecturii dorite fără a fi nevoie de a urma scheme complicate de pilire.
Ce este acrilul?
Acrilul este un material foarte rezistent care se usucă rapid fără lampa LED sau UV, motiv pentru care este mai dificil în lucru. Acrilul nu se mai folosește astăzi în construcția unghiilor tehnice precum înainte, cedând locul produselor precum acrygelul. Unghiile cu acril, au un aspect mai voluminos și matifiat.
Ce este acrygelul/polygelul?
Acrygelul (i se mai spune și polygel) este un material hibrid între gel și acryl care îmbină avantajele ambelor materiale: este maleabil precum gelul și rezistent precum acrilul. Datorită gradului mare de aderență și structurii sale puternice, acrygelul este potrivit pentru a repara crăpăturile unghiilor, pentru corectarea unghiilor de formă trapezoidală, pentru restabilirea vârfului.
De asemenea, este potrivit pe unghiile care sunt expuse la o mulțime de treburi zilnice. Consistența sa elastică și densă permite ca materialul să fie modelat ușor pe unghie, fără să curgă și fără să se usuce. acrygelul se usucă prin polimerizare și are o viteză de uscare mai mare decât gelul. Vezi aici totul despre modul de utilizare al acrygelului.
Pe AnnetteNails.ro găsești 63 de nuanțe de polygel, împărțite în 8 colecții deosebite: de la culorile clasice precum Milky White sau rozul Babyboomer, până la efecte cu sclipici, paiete, fulgi, gheață spartă, sidef perlat, nuanțe transparente de vitraliu, culori neon vibrante fosforescente, culori reflectorizante și multe altele.
Gel VS acrygel - ce să aleg?
Atunci când vine vorba de alegerea materialelor pentru construcția unghiei, mai ales dacă ești la început de drum, este indicat să nu tragi concluzii pripite și să îți permiți să experimentezi și să lucrezi cu diverse produse. Treptat, după ce te specializezi pe un mod de lucru, poți emite o concluzie clară în privința produselor cu care îți este mai confortabil să lucrezi. Dar chiar și în cazul acesta, ți-ar fi greu să delimitezi o barieră clară între cele două tipuri de produse, deoarece s-ar putea, deseori, să ai nevoie de ambele.
Așadar, alegerea între gel și acrygel nu este, nicidecum, o alegere grea, așa cum nici alegerea între tips și șabloane nu este una care să-ți dea bătăi de cap. Este, de fapt, foarte simplu: uneori vei avea nevoie de gel, alteori de acrygel - acest lucru depinde strict de tipul de unghii, de tipul de manichiură ales, de complexitatea construcției, ș.a.m.d.
Gelul |
Acrygelul |
Este potrivit pentru realizarea manichiurii french de exterior. |
Este potrivit pentru extensiile care necesită o rezistență mai mare precum unghiile lungi. Este de asemenea potrivit pentru french-ul de interior (construit). |
Este perfect pentru crearea apexului |
Este mai ușor de modelat, datorită structurii dense. |
Se potrivește tehnicii fără pilire. |
Se folosește în nail art și în design-ul de unghii 3D. |
Oferă un aspect natural și lucios |
Este potrivit pentru a întări unghiile fragile |
Gelurile autonivelante creează un blic perfect al unghiei |
Este potrivit pentru cei care își expun unghiile la mai mulți factori de risc. |
Indiferent de opțiunile tale, asigură-te că alegi un produs de încredere, validat fie de recenziile utilizatorilor, fie de recomandările altor tehnicieni din domeniu, fie de reputația brand-ului.
Recomandări în lucrul cu gelul
-
Întoarceți unghia invers, de câteva ori, după ce aplicați gelul, pentru o nivelare uniformă.
-
În lucrul cu gelul, trebuie să lucrați mai rapid, deoarece există riscul ca acesta să se scurgă pe margini.
-
Utilizați o pensulă specială pentru aplicare.
-
Asigurați-vă că polimerizați suficient, timpul de uscare al gelului este mai mare decât al acrygelului. Vezi și cum alegem o lampă pentru manichiură.
Recomandări în lucru cu acrygelul
-
Asigurați-vă că aplicați cantitatea necesară de material pe unghie. Formați o biluță care să fie proporțională cu jumătatea unghiei.
-
Aveți grijă ca pensula să fie suficient de umedă, astfel încât să puteți distribui materialul uniform.
-
Aplicați materialul în strat subțire în zona cuticulei
Întrebări frecvente în lucrul cu gel/acrygel
Ce este mai durabil, gelul sau acrygelul?
Acrygelul, în general, este mai durabil decât gelul de unghii, datorită structurii sale mai rezistente.
Este acrygelul mai ușor de aplicat pe unghie?
Mulți tehnicieni începători preferă acrygelul, deoarece textura acestuia se modelează mai ușor și fix.
Cum se îndepărtează acrygelul și gelul?
Ambele materiale se îndepărtează prin pilire și prin aplicarea ulterioară a substanțelor de curățare. Este important ca aceste proceduri să fie realizate de către un tehnician de unghii!
Pot să-mi fac singură unghiile cu gel sau acrygel acasă?
Evitați asemenea proceduri! Pe lângă faptul că riscați să arate inestetic, aplicarea și formarea incorectă a arhitecturii vă poate cauza și probleme ale unghiilor. Unghiile tehnice pot fi realizate doar de tehnicienii care au urmat cursuri specializate de stilist protezist.